Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Z jednání zastupitelstva 21. 6. 2017


Jednání Zastupitelstva města začalo o 12 minut později, ...

protože zastupitelé se nejdříve odebrali do vedlejší místnosti. Původní program jednání byl doplněn o bod „Rezignace zastupitele Ing. Petra Strankmüllera“ a o úpravu materiálu o prodeji pozemků v kasárnách o celkové výměře 90.257 m2 za účelem realizace projektu logistické haly EMP 15. Bylo tedy projednáváno rozdílné znění než jaké bylo zveřejněno na internetu.

Následovalo odvolání člena Finančnímu výboru (FV) pana Miroslava Votavy, který ke dni rezignace na zastupitele dle zákona o obcích přišel o místo předsedy FV. Místo něj byl do FV jmenován MUDr. Ing. Robin Šín, MBA.

Při kontrole plnění úkolů z usnesení předchozích zastupitelstev informoval druhý místostarosta, že pozve členy komise k převodu majetku TJ Baník Stříbro na město Stříbro na červencové jednání Rady města Stříbra (RMS), aby se domluvil další postup s tím, že svoji představu musí říci i představitelé Baníku. Z diskuse vyplynulo, že bude nutné nejdříve vyřešit, jaký způsob správy převedeného majetku se zvolí.

V diskusi s občany padl požadavek, aby byl herně v Palackého ulici zrušen nepřetržitý provoz z důvodu neustálého porušování nočního klidu a to i přesto, že jeden ze zastupitelů s majitelem domluvil nějaká opatření, která však nefungují.

Znovu byly diskutovány reklamace na revitalizovaném náměstí, načež zastupitelstvo uložilo starostovi a HIO předložení zprávy ohledně stavu těchto reklamací na jednání zastupitelstva v září 2017.

Další dotaz směřoval k dotaci na novou budovu mateřské školy, která by měla být postavena do konce září 2018, s čímž může nastat časový problém. Vše se zdrželo tím, že poskytovatel dotace připomínkoval zadávací podmínky pro výběrové řízení a ty se podle toho musely předělat. Termín otevírání obálek byl stanoven na 10.7.2017. V případě dalších problémů je starosta připraven dle potřeby svolat mimořádnou RMS, aby nedošlo ke zbytečným průtahům.

Dále se diskutoval výhled v zásobování města Stříbra pitnou vodou. Vodohospodářské sdružení obcí Západních Čech už má připravenou alternativní studii na zásobování Stříbra ze Žlutic, kde úpravna vody aktuálně dodává pouze třetinové množství vody své kapacity. Co se týče možnosti využití důlních vod, tak tento zdroj není neomezený a navíc je velmi náročné zbavit tyto vody těžkých kovů, které obsahují. Starosta slíbil, že požádá náměstka VaK o písemné stanovisko k této problematice.

V diskusi se objevily obavy občanů Revoluční ulice, že z bývalého výpočetního střediska vzniká nová ubytovna pro agenturní pracovníky, protože se v objektu budují malometrážní byty s vybavenými interiéry a se zajištěnou úklidovou firmou, což není standard pro běžného nájemce, ale nasvědčuje to spíše ubytovně. Protože objekt prodával soukromník včetně platného stavebního povolení na bytový dům a soukromník ho také koupil, město nemá možnost v této fázi již do ničeho zasahovat, to se mělo řešit historicky v rámci vydávání stavebního povolení. Město má ve svém územním plánu, že se zde nesmí stavět ubytovny, ale stavební povolení je na bytový dům. Padla i informace, že se i na náměstí rýsuje další ubytovna a ani v tomto případě to město bohužel nemůže nijak ovlivnit.

Jeden ze zastupitelů uvedl, že v souvislosti s ubytovnami může město ovlivnit vznik dalších výrobních hal pro zaměstnávání agenturních pracovníků hned u předloženého materiálu na prodej 9 ha pozemku na realizaci projektu logistické haly EMP 15. Předložený projekt je ale dle právníků města v souladu s platnou smlouvou na revitalizaci kasáren, na základě čehož zastupitelstvo prodej pozemků schválilo ovšem s výhradou, že starosta smlouvy podepíše až v momentě, kdy bude mít od společnosti Waystone CZ s.r.o. podepsanou smlouvu o smlouvě budoucí a další v ní předvídané smlouvy, které nahradí stávající Smlouvu účastníků sdružení na revitalizaci kasáren ve znění vyjednaném právními zástupci města dle zadání města.

V rozpočtových opatřeních zastupitelstvo mimo jiné neuvolnilo 423 tisíc Kč na řešení přístupového zabezpečovacího systému pro DDM s tím, že se DDM a ZUŠ budou řešit v rozpočtu na rok 2018. Dále byla schválena návratná finanční výpomoc Lesům města Stříbra na předfinancování dotace EU na cestu u Křivého rybníka. Zastupitelstvo schválilo účetní závěrku za rok 2016 a závěrečný účet s přílohami.

Další články z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 20.07.2017:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro