Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 02/2017


Víte, že…

… Lokalita za Lidlem se v následujících letech promění? Skvělá zpráva přišla hned v úvodu nového roku. Jak jsme již avizovali, projekt nové mateřské školky v lokalitě Prokopa Holého byl při žádosti o dotaci bodově výborně hodnocen. Nyní přišlo oficiální vyjádření a potvrzení, že město Stříbro obdrželo dotaci ve výši 48,4 miliónu korun. Více o školce se dozvíte v jiné části Zpravodaje.

Další změnou v této lokalitě bude přestavba prodejny Lidl dle nového, moderního konceptu. Smlouva o budoucí kupní smlouvě na potřebné pozemky byla schválena na listopadovém zastupitelstvu. Pokud tedy půjde vše dle plánu, v druhé polovině roku 2018 bude stát nová školka i modernizovaná prodejna Lidlu.

 … 2. února od 18:00 proběhlo vyhlášení Sportovce Tachovska? Slavnostní vyhlášení se tentokrát uskutečnilo na zámku v Boru. Mezi oceněnými opět nechyběli úspěšní sportovci ze Stříbra.

 … v období po Vánocích došlo k poškození sochy na našem mariánském sloupu? Potěšující na této nešťastné záležitosti je to, že se pachatel sám přihlásil. Věc je nyní v šetření policie a socha bude odborně opravena.

 … Správa majetku města Stříbra, s.r.o. přijme do pracovního poměru hlavní účetní? Veškeré informace poskytnou pánové Záhoř 778 540 740, zahor@mustribro.cz nebo Frič 739 416 252, fric@smmstribro.cz

 … ve Stříbře působí terénní pracovníci společnosti KOTEC? Jejich cílem aktivní nabízení a poskytování sociálních služeb lidem, kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci, a to v jejich přirozeném prostředí. Touto činností se snaží o minimalizaci rizik jejich způsobu života ve vztahu k ostatním obyvatelům.

… po „žhavém“ létě 2015 byl pro naše dobrovolné hasiče rok 2016 klidnější? Měli vyhlášeno celkem 31 poplachů, ze kterých 4 byly plané. Mimo vyhlášené poplachy se stříbrští dobráci podíleli na podpoře a pomoci spolků a organizací ve městě, stavebních úpravách budovy hasičské zbrojnice i např. odstraňování vosích hnízd.

 … letošní Tříkrálová sbírka organizovaná stříbrskou Farní charitou vynesla krásných 92 tisíc korun? Výtěžek bude použit pro potřebné lidi ve Stříbře. Děkujeme tímto i žákům ZŠ Mánesova, kteří se již tradičně jako tři králové vydali do ulic. Poděkování patří i všem, kteří přispěli na dobrou věc.



Dne 19.02.2017:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro