Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 23. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Z jednání zastupitelstva 21. 9. 2016


Na jednání zastupitelstva se tentokrát sešli všichni ...

zastupitelé. Do předem navrženého programu tzv. „na stůl“ byl doplněn pouze zápis z jednání Finančního výboru, který se schází pouze jeden den před řádnou závěrkou a rozesláním materiálů zastupitelům a nestihne se tedy vyhotovit a ověřit zápis z jednání. Dále bylo předloženo pověření strážníka Městské policie (MP) Stříbro určeného k řízení MP.

V diskusi s občany bylo opět diskutováno parkování vozidel u MŠ Palacká z důvodu snížení viditelnosti do křižovatky. Zároveň padl návrh, aby v této bytové lokalitě byla omezena provozní doba restaurace do 22:00 z důvodu hluku a nepořádku. Starosta odpověděl, že dá pokyn MP, aby se na tuto lokalitu zaměřila, co se týče omezení provozu restaurace, muselo by se to řešit městskou vyhláškou.

Na dotaz na možnost navýšení kontejnerů na BIO odpad bylo odpovězeno, že město je na hranici rentability a navýšení nádob by znamenalo navýšení platby za odpad. Záměrem není, aby se veškerý BIO odpad dával do těchto BIO nádob, ale větší množství se může vozit do velkoobjemových kontejnerů ve sběrném dvoře a odpad ze zahrádek je potřeba přímo na zahrádkách kompostovat. Dále je potřeba dbát na to, co do BIO kontejnerů opravdu patří a co ne.

Co se týče špatného stavu chodníků, nedá se vše opravit najednou, protože město nemá dostatek finančních prostředků. V rozpočtových opatřeních zastupitelstvo přidalo 4,05 milionu Kč k již rozpočtovaným 2,5 milionu Kč na dokončení technické infrastruktury Třešňové ulice. Na dotaz, proč se tato akce nespojí s propojením ulic Májová – Luční – Ořechová bylo zodpovězeno, že se jedná se o dvě rozdílné akce, přičemž na každou akci je samostatné stavební povolení. Obě akce vychází kolem 6 mil. Kč a na obě nemá město v rozpočtu peníze a v dohledné době nebude možné čerpat dotace na místní komunikace.

Zastupitelstvo vzalo na vědomí Protokol o kontrole výkonu samostatné působnosti, kterou vykonal odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra ČR dne 19. května 2016. Kontrola se zaměřila na období od 1. 5. 2015 do 19. 5. 2016 a upozornila na problém konání korespondenčních schůzí Rady města Stříbra (RMS), kdy členové rady hlasují prostřednictvím e-mailové komunikace na základě jednacího řádu RMS, kde je zakotvena možnost hlasovat za pomoci elektronické komunikace (e-mailem). V zákoně tento způsob není výslovně uvedený, proto RMS na základě doporučení vypustila tuto možnost z jednacího řádu a korespondenčně již jednat nebude.

Dalším zjištěným problémem je neuvádění datumu pořízení zápisů z jednání RMS a z jednání zastupitelstva, takže nebylo možné zkontrolovat splnění požadavku zákona o obcích, kdy zápis má být pořízen v případě RMS do sedmi a v případě zastupitelstva do 10 dní.

Zastupitelstvu byl předložen návrh na úpravu zřizovací listiny DDM, který však nebyl doplněn o usnesení zastupitelstva města z května 2016, chyběl jak přijatý text na vložení, tak aktualizace dokumentu a protože termín splnění zmiňovaného usnesení byl stanoven na začátek října, musel by se právní kolotoč v případě přijetí usnesení po měsíci opakovat. Na základě toho starosta navrhl odročení materiálu, které bylo zastupitelstvem přijato.

Zastupitelé vzali na vědomí územní studii obytné zóny v prostoru louky za Baníkem, kde se jezdil cyklokros a souhlasí s ní jako s podkladem pro změnu Územního plánu Stříbro, čímž se stane závazná i pro ostatní. Studie byla financována z rozpočtu města Stříbra. Tyto studie jsou povinné, dle platného Územního plánu města bylo stanoveno, na které lokality se studie musí pořídit a existuje výkladové stanovisko ministerstva, které stanoví, že náklady na tyto studie nelze požadovat po jiných vlastnících.

V závěrečné diskusi se rozpoutala diskuse k odročenému vyhlášení záměru účelového prodeje pozemků a budov v kasárnách budoucímu kupujícímu Waystone CZ s.r.o. za kupní cenu ve výši 200,00 Kč/m2 pozemků a za kupní cenu ve výši 1,00 Kč za samostatně stojící budovy se současným stanovením povinnosti samostatně stojící budovy vlastním nákladem odstranit nebo je vlastním nákladem zrekonstruovat. Dle zástupce Waystone se připravovaný projekt neodůvodněně o měsíc opozdí, nicméně starosta návrhem odročení reagoval na podnět od budoucího investora, který se na něj obrátil kvůli nedorozumění, které vzniklo mezi budoucím investorem a Waystonem a starosta vyhodnotil, že je lepší předem projednat všechny nejasnosti a pak teprve přijímat usnesení zastupitelstva.

Další články z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 19.10.2016:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro