Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Z jednání zastupitelstva 22. 06. 2016


Zpráva o přípravě nové smlouvy mezi účastníky sdružení Stříbro Waystone Development byla ...

na vědomí zastupitelům doplněna do programu jednání stejně jako materiál „Souhlas s rozšířením optické sítě v areálu bývalých kasáren Stříbro“.

Poté zastupitelstvo vzalo na vědomí informaci o odstoupení určeného strážníka z funkce velitele služebny Městské policie ve Stříbře. K tomu se posléze i diskutovalo, jak je možné, že neveřejné materiály Rady Města Stříbra se veřejně diskutovaly ještě před vlastním jednáním rady na internetu, když k těmto materiálům mají přístup pouze radní a úředníci Městského úřadu.

Následovala kontrola plnění úkolů usnesení, která přijala předchozí jednání zastupitelstva. Zde bylo připomenuto, že odpovědné osoby mají podat písemně zprávu o splnění úkolu do dne jednání Kontrolního výboru, který tento materiál pro jednání zastupitelstva připravuje.

Následovala diskuse s občany města, kterou zahájil starosta města blahopřáním přítomnému poslanci Ing. Václavu Votavovi k životnímu jubileu a společně s oběma místostarosty mu předal malou pozornost. Pan starosta dále na přání rodičů přečetl děkovný dopis třídní učitelce Mgr. Haně Klimešové za vstřícnost a skvělý přístup k jejich vážně nemocnému synovi.  

Opět byly diskutovány pro hasiče neprůjezdné ulice a dále problém s výjezdem hasičů z garáží, zejména kontejnery, chybějící zrcadlo při výjezdu na ulici Palackého a vysazování dětí z aut rodiči do školky. Starosta odpověděl, že některá parkovací místa kvůli snadnějšímu výjezdu hasičů nebyla obnovena, ale problém je s neukázněnými řidiči, kteří parkují tam, kde nemají. Dopravní inspektorát bohužel zamítl žádost o umístění dopravního zrcadla na ulici Palackého.

Na dotaz, proč dosud není vypsáno výběrové řízení na vedoucího HIO, který skončil na konci května, starosta odpověděl, že Rada Města Stříbra výběrové řízení schválila a že v nejbližší době bude výběrové řízení vyhlášeno, přičemž personální věci má na starosti pan tajemník. Výběrové řízení bylo zveřejněno na úřední desce dne 20. července 2016.

Po diskusi zastupitelé projednali majetkoprávní úkony, přičemž drželi nastoupenou cestu prodávat pozemky, jen pokud je to skutečně v zájmu města. Naopak souhlasili s nabídkou bezúplatného převodu pozemkové parcely o výměře 1.767 m2 od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových na město. Z jednání byla stažena smlouva o prodeji bývalého štábu v areálu bývalých kasáren.

Zastupitelé dále schválili převod peněz vybraných za krátkodobé nájmy na ZŠ Gagarinova, ZŠ Mánesova a DDM, protože tyto organizace měly s krátkodobými nájmy i výdaje. Navržený finanční dar ve výši 50. 000 Kč Nadaci Jakoubka ze Stříbra nebyl schválen s tím, že po diskusi starosta slíbil, že s nadací bude jednat ohledně jejího celkového financování. Nový ředitel DDM požádal zastupitele o zafinancování projektu s názvem „Laserová střelnice“, zastupitelé mu z účelové rezervy pro DDM uvolnili 200.000 Kč.

Stavební úřad nařídil městu bezodkladné provedení nutných zabezpečovacích prací na budově čp. 63 na náměstí, protože stav budovy ohrožuje okolo procházející občany možným opadáváním omítky. Z kontrol Správy majetku města Stříbra (SMMS) a Hospodářsko-investičního odboru (HIO) bylo jasné, že budova byla ve špatném stavu, který se ale nenadále prudce zhoršil vlivem povětrnostních podmínek. Odhad potřebných oprav je cca 2 mil. Kč, protože bude potřeba současně vyřešit statiku celé střechy. Zastupitelé odhadovanou částku na opravu budovy převedli z opravy Kostelního náměstí, protože vysoutěžená cena opravy Kostelního náměstí je o více jak 3 mil Kč menší oproti částce v projektové dokumentaci.

Za škody způsobené na majetku města vyplatila pojišťovna městu 560 tisíc Kč, přičemž nejvyšší podíl je vyplacená pojistka za auto JSDH ve výši téměř 413 tisíc Kč. Zastupitelé vyplacenou pojistku převedli do rezervy města. Zastupitelé schválili závěrečný účet města a účetní závěrku 2015.

V závěrečné diskusi se probíral počet nádob na tříděný odpad, kterých je v některých lokalitách nedostatek a které jsou pak přeplněné. Dále se diskutoval problém nepovolených skládek na pozemcích města zejména v zahrádkářských koloniích. K problému s okapovými svody v centru města byla provedena kontrola všech okapových svodů, objekty města řešila Správa majetku města Stříbra a u ostatních by měl Odbor výstavby a územního plánování vyzvat majitele objektů k provedení nápravy.

Další články z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 21.07.2016:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro