Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 07/2016


Víte, že…

… máme za sebou další městské slavnosti? Na své si přišli příznivci všech hudebních žánrů, děti, dospělí i sportovci při tradičním Běhu historickým Stříbrem – Memoriálu Petra Bursíka. Jsme rádi, že se nás na stříbrském náměstí, v Minoritských zahradách i U Poledníku sešlo tolik a věříme, že tomu nebude příští rok jinak.

… objekt garáží v bývalé hasičárně ožil výstavou fotografií u příležitosti životního jubilea pana Ladislava Jiránka? Výstava potrvá až do konce července. Galerie bude otevřena každou sobotu a neděli od 15 do 17 hodin a ve čtvrtek od 10 do 12 hodin.

… máme novou letní květinovou výzdobu na náměstí a v oknech v 1. patře radnice? Věříme, že se vám bude líbit stejně jako ta loňská.

… velitel služebny pan Jiří Sigmund ke dni 13.6. rezignoval na svou funkci? Radní města se situací ohledně, dnes již bývalého velitele služebny, zabývali a za porušení pracovní kázně mu byl udělen finanční postih. Vzhledem k tomu, že v tuto chvíli probíhá vyšetřování v jiné kauze u tohoto strážníka ze strany Policie ČR a ctím presumpci nevinny, nemohu poskytnout další informace.

… na radnici proběhlo šerpování předškoláků? Více než 80 dětí z našich mateřských školek zazpívalo nebo zarecitovalo rodičům, babičkám i dědečkům naučené písničky nebo básničky. Symbolicky se tak děti rozloučily s mateřskou školkou. Kromě šerpy nebo stužky obdržel každý předškolák knihu a minci pro štěstí, aby vykročili do školních let to správnou nohou.

… ve stříbrské poliklinice funguje nový infostánek? Touto novou službou chceme pacientům i lékařům přinést vyšší komfort. Infostánek provozuje společnost BENU Česká republika, a.s. Pro veřejnost bude k dispozici od pondělí do čtvrtka od 7:00 hod - 15:30 hod a v pátek od 7:00 hod - 12:00 hodin. Telefonické dotazy budou zodpovězeny na telefonním čísle: 736 511 141 v provozní době infostánku. Věříme, že tato nová služba bude pro naše Zdravotnické zařízení velkým přínosem.

… máme již k dispozici krásné nové dětské hřiště ve Nerudově ulici (za gymnáziem)? Na své si zde přijdou všechny věkové kategorie včetně sportovců (hřiště s umělým povrchem, in-line okruh). Doufám, že si hřiště budeme hledět a nestane se terčem vandalů. Tomu by měly zabránit i nainstalované kamery.

… zastupitelstvo města odsouhlasilo „Zásady pro udělování čestných poct města Stříbra“? Upozorňuji na to především proto, že do 30.9. je možné podávat návrhy na dělení „Medaile za rozvoj královského horního města Stříbra“. Medaile se uděluje jako morální ocenění autorům významných děl z oblastí společenského, kulturního a vědeckého života a osobnostem, které v uvedených oblastech dlouhodobě úspěšně působí, nebo vykonaly mimořádné skutky a ony samy nebo předmět těchto jejich skutků mají přímý vztah k městu Stříbru a jeho rozvoji v uvedených oblastech. Více informací naleznete ve schválených zásadách.

Milí spoluobčané, máme před sebou čas prázdnin a dovolených.

Rád bych nám všem a hlavně dětem popřál klidné, slunné, klidné a pohodové prázdniny. Ať se pro všechny stanou tou živou vodou, kterou potřebujeme načerpat do další společné práce.

Ani přes prázdniny nebudeme ve městě zahálet. Čeká nás mnoho kulturních akcí, sledujte tedy stránky města a MKS, kde se dozvíte více.

 



Dne 18.07.2016:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro