Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Z jednání zastupitelstva 20. 04. 2016


Na návrh prvního místostarosty byl oproti předem ...

zveřejněným materiálům na internetu doplněn do jednání zastupitelstva návrh na vystoupení Města Stříbra ze Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, jehož je Město Stříbro zakládajícím členem a které stojí např. za pořádáním zářijových Dnů evropského dědictví (EHD), přičemž nebylo zdůvodněno, proč materiál musí být předložen urgentně „na stůl“ a proč nemůže počkat na další jednání zastupitelstva a projít standardním zveřejněním např. právě na internetu. Zastupitelé vystoupení schválili, čímž město Stříbro ušetří každoročně 1,20 Kč na obyvatele a rok na příspěvku na sdružení. Místo toho první místostarosta nechal schválit podporu v roční výši 3 Kč na obyvatele po dobu 3 let obecně prospěšné společnosti Geoloci, jejíž internetové stránky byly naposledy aktualizovány v roce 2012 stejně jako poslední dokument umístěný do Sbírky listin ve Veřejném rejstříku (IČO 28046862).

Zastupitelé vzali na vědomí odstoupení člena Výboru výstavby Zastupitelstva Města Stříbra a jmenovali místo něj jiného. Loňské listopadové zastupitelstvo uložilo odpovědným osobám za splnění usnesení zastupitelstva (11/IV/18) informovat nejpozději v den jednání Kontrolní výbor zastupitelstva (KV) o stavu plnění usnesení. V kontrole plnění úkolů se tedy už od minulého jednání zastupitelstva začaly objevovat nesplněné úkoly v případě, že u usnesení již uplynul termín a KV k plnění úkolů informaci neobdržel.

V diskusi s občany padl dotaz na koncept rozvoje individuálního bydlení na pozemcích města. Město připravuje zpracování urbanistické studie na pozemek za stadionem pro individuální bydlení, včetně veškeré infrastruktury, jinak nevlastní žádné jiné pozemky vhodné pro rozvoj individuálního bydlení. Dále bylo poukázáno, že nějaká výstavba zde od roku 1989 probíhala a infrastruktura u těchto pozemků je dnes v dezolátním stavu. A u nové výstavby ve všech částech města není infrastruktura řešena vůbec, toto není koncepčně řešeno. Problém je, že město nemůže získat dotační peníze na pozemek, který město nevlastní. Pokud prodej pozemků na stavební parcely zajišťoval soukromník, měli kupující infrastrukturu řešit s ním.

Na dotazy k parkovišti vedle ZŠ Mánesova bylo odpovězeno, že značení se již řeší. Doba, která je na parkovišti uvedena, je doba, po kterou se za parkování platí. Parkoviště se na noc nezavírá, pouze v případě, že se tam koná nějaká akce.

Dále se diskutovalo nebezpečné vyústění cyklostezky v Těchlovicích přímo na silnici. Přechod pro chodce v tomto místě nebude. Místo pro přecházení, včetně ostrůvku, se řeší v rámci opravy návsi v Těchlovicích. Pro použití orientačního ukazatele rychlosti je problém s napájením. Město nicméně tento problém vnímá, proto požádalo o spolupráci dopravní policii.

Po diskusi zastupitelé neschválili zrušení účelového záměru prodeje pozemků pro polyfunkční dům v bývalých kasárnách, na který jsou dva zájemci. Zastupitelé nepřijali žádné usnesení v případě záměru prodeje objektu bývalého štábu včetně pozemků za účelem přestavby na hotel s restaurací, o který projevila zájem firma založená vloni v říjnu, která nevlastní živnostenská oprávnění na ubytovací služby ani na hostinskou činnost.

Protože spolky Stříbrští občané městu (35.000 Kč) a Automotoklub Stříbro (15.000 Kč) žádaly o více jak 50.000 Kč, tak i když dostaly nakonec méně, muselo částky jim navržené dle zákona schválit zastupitelstvo, ostatní schvalovala Rada města Stříbra (viz. seznam).

Minulé jednání zastupitelstva schválilo na akci Rybník Lhota 2 milióny Kč, ale rozpočet se vyšplhal na 2.890.733 Kč včetně DPH, takže zastupitelé původní částku navýšili. Na akci je požádáno o 80% dotaci.

Zastupitelé dále uvolnili 1.000.000 Kč na klimatizaci správního a hospodářsko-investičního odboru MěÚ Stříbro. Na zeď u kostela svatého Petra by bylo možné dostat dotaci až 300.000 Kč, celá akce vychází na 500.000 Kč, proto zastupitelé uvolnili 200.000 Kč jako podíl k dotaci. Rozpočet stavby mateřské školy vychází cca na 57 milionu Kč, ale v rozpočtu města je necelých 49 milionů, proto zastupitelé částku navýšili. I rozpočet zateplení MŠ Soběslavova byl navýšen o 1.5 mil. Kč kvůli dotační podmínce vzduchotechniky.

Mezi dotačními tituly se objevila možnost čerpat dotaci až ve výši 95% (85% EU + 10% státní rozpočet) způsobilých nákladů na projekt zefektivnění stávajících a tvorba nových prostředků komunikace města Stříbra s občany. Cílem projektu je posílit strategické řízení MěÚ Stříbro a zvýšit profesionalizaci pracovníků úřadu v oblasti komunikace s veřejností, proklientské orientace a transparentnosti úřadu. Projekt je nutné předfinancovat, proto na něj zastupitelé uvolnili necelých 1.300.000 Kč.

Byla přijata obecně závazná vyhláška ke stanovení míst, kde mohou být provozovány výherní automaty.

 

Další články z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 20.05.2016:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro