Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zdeněk Štybar ve svěťáku tak, jak ho známe


Bína a Štybar na bedně ve světovém poháru! ...

Zdeňkův otec nebyl spokojen s jeho vystoupením v seriálu BBT v Essenu „V běhu byly rezervy a jízda postrádala šťávu. Žádný doprovod neteře na Vánoční míli ve Stříbře, běhat půjde!!!“ . A jak řekl, tak se stalo. Kdo se na Štědrý den zúčastnil běhu „Vánoční míle“ ve Stříbře, mohl vidět Zdeňkův výkon na vlastní oči. Jak doběhl, to se můžete podívat ve výsledcích pod článkem.

Na Štěpána jel Zdeněk závod světového poháru v cyklokrosu v belgickém v belgickém Heusden-Zolderu a jeho otec mohl být spokojený, Zdeněk sice moc příležitosti k běhání neměl, ale jeho jízdě šťáva rozhodně nechyběla. Mohl být spokojený, ale jak ho známe, tak nebyl. On totiž navenek není spokojen, i když Zdeněk vyhraje :-) : „Vždycky je co zlepšovat!“.

Nicméně Zdeněk spolu s vedoucím jezdcem světového poháru v cyklokrosu Holanďanem Larsem van der Haarem udělali závod. I když Zdeněk opět díky nedostatečnému počtu bodů ve Světovém žebříčku cyklokrosařů startoval až ze zadních pozic, během prvních dvou kol se propracoval na čelo závodu. Trať byla sice mokrá, ale blátivé úseky nebyly moc hluboké, takže celý závod připomínal spíše letecký den.

Společně s Holanďanem Larsem van der Haarem pak většinu závodu diktovali tempo a znemožnili tak dalším favoritům se na čelo závodu dotáhnout. Ve vedoucí skupině se udržel celou dobu Martin Bína, Radomír Šimůnek z ní vypadl a i když na čele stíhací skupiny byl dost aktivní, nakonec ho technický problém vyřadil ze hry.

Zdeňka o lepší umístění připravil problém se zacvaknutím boty do pedálu v posledním kole před vjezdem do cílové rovinky, přehnal se sice kolem něj Martin Bína, ale tomu se už vedoucího Van Der Haara nepodařilo předstihnout, Zdeněk si pak už v klidu pohlídal třetí místo. I bez speciálního cyklokrosového tréninku ukázal, že když se postaví na start cyklokrosového závodu, je připraven bojovat o vítězství! Navíc Adam Ťoupalík vyhrál závod juniorů a upevnil si tak druhé průběžné místo.

Výsledky muži Světový pohár Heusden-Zolder Belgie 26.12.2013:
1. Lars van der Haar 1:02:41
2. Martin Bína 1:02:42
3. Zdeněk Štybar 1:02:43
4. Philipp Walsleben 1:02:44
5. Rob Peeters 1:02:45
6. Sven Nys 1:02:45
7. Klaas VANTORNOUT 1:02:46
8. Kevin PAUWELS 1:02:48
9. Thijs van Amerongen 1:02:51
...
24. Ondřej Bambula 1:04:13
38. Vladimír Kyzivát 1:06:41
41. Lubomír Petruš 1:07:50

Internetové stránky SP Heusden-Zolder.

Výsledky (results) na stránkách UCI.

Zdeňkův komentář.

Video záznam závodu.

UCI Ranking - Cyclo Cross 2013/2014.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Zájezd na Mistrovství ČR 11. 1. 2014.

Internetové stránky Zdeňka Štybara.





Dne 26.12.2013:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro