Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Stříbrští chovatelé navštívili své přátele ve Vohenstraussu.


V sobotu a v neděli se uskutečnila v nedalekém německém Vohenstraussu výstava králíků, holubů a drůbeže.

Vystaveno bylo 30 králíků malých i středních plemen, 120 holubů a drůbež hrabavá.

Po krátkém posezení a občerstvení v příjemně vyhřáté klubovně se chovatelé přesunuli do vyzdobené výstavní haly. Po slavnostním zahájení došlo na proslovy zástupců obou spolků, kteří připomněli i účast chovatelů na zářijové výstavě ve Stříbře. Stříbrští pak předali chovatelům čtyři poháry určené pro nejlepší vystavovatele. Předseda KTZV Vohenstrauss pan Josef Faltenbacher a jeho předchůdce pan Alfred Uschold převzal nový výtisk knihy o Stříbře.

Slovo dostal i starosta města Vohenstrauss pan Andreas Wutzlhofer, který podpořil pořadatele finančním obnosem. Pak již byla výstava otevřena veřejnosti a chovatelé se mohli věnovat prohlídce vystavených exponátů.

Mistr Evropy Matthias Sauer předvedl přítomným své holuby plemene pomořanský voláč bílý, na které získal v listopadu 2018 na vrcholném chovatelském svátku, Evropské výstavě drobných hospodářských zvířat v Dánsku cenný titul.

Stříbrští tak oplatili návštěvu na výstavě svým přátelům. Nechybělo pozvání na propagační výstavu okrasného ptactva do Stříbra 22. – 23.11.2019.

Překladatelské role se tentokrát na výbornou zhostil Mgr. Miroslav Nenutil, kterému stříbrští chovatelé děkují za trpělivost a podporu.





Dne 10.11.2019:Zdeňka Kantová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro