Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Radiodárek pro Jaroslava Plecháče (nově video!!!))


Jaroslav Plecháč slavil s Krampolem, Bittnerovou a Horváthem..

 

Obvodní lékař Jaroslav Plecháč ze Stříbra oslavil své 75. narozeniny spolu s Jiřím Krampolem, Miluší Bittnerovou a Vlastou Horváthem. Ti totiž byli pozváni do Radiodárku pro Český rozhlas 2. Netradiční překvapení pro svého kamaráda v Besedě připravili horníci ze Stříbra spolu s přáteli a představiteli města. „Pana Krampola jsem si přál vidět osobně a pak jsem chtěl nějakou pěknou ženskou," říká oslavenec. A tak, když byl dlouholetým lékařem, dostal k dárku i vrchní sestru ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě, kterou ztvárňuje Miluše Bittnerová. Oslavence všichni znají jako bezvadného kamaráda, staral se do uzavření stříbrské šachty o horníky, posléze převzal do péče zaměstnance stříbrské Škody. Nakonec si zřídil svou vlastní ordinaci pro všechny ve svém domě ve Stříbře. „Do Stříbra jsem přišel z Plzeňska v roce 1945. A zůstal. Nejraději vzpomínám na dobu, kdy jsem se oženil," říká s dojetím Jaroslav Plecháč. Jeho život zpestřují přátelé a koníčky. „Horníci, to je moje krev, ale také rád hraju na housle a velkým koníčkem je i fotografování," přiznává záliby oslavenec. A jako ho vidí kamarádi? „Jarda je můj nejlepší kamarád, je prostě úžasný a obětavý. Rád vzpomínám na časy, když mě po veselých večerech u nich doma doprovázel Stříbrem domů ráno kolem čtvrté a při tom mi ještě po cestě hrál na housle," vzpomínal na veselé ponocování s hudbou Ladislav Příleský. Veselé vyprávění Jiřího Krampola a Miluše Bittnerové doplnil svým zpěvem Vlastimil Horváth a také stříbrská hornická kapela.

Vysílání proběhne 31.5. v 11.05 hod. na stanici Český rozhlas 2.

Video z akce najdete zde:    http://tachovsky.denik.cz/multimedia/video/1253586.html

Oslavenec si to vychutnal, a teď  přidáme pár otázek pro naše hosty.

Jako první  se nám představí Vlastimil Horváth.

Znáte Stříbro?

Já sám osobně ne, ale už jsem o něm slyšel dost zvěstí. Měl jsem tu totiž několik kamarádů na vojně. Když jsem dnes viděl náměstí ,  připomnělo mi to můj domov ve Vranově u Benešova.

Trošku ze soukromí, povíte něco o rodině?

Jsem ženatý od roku 2005 a už bychom chtěli rodinu. Moje žena Markétka touží po dceři, mně je to jedno, i když asi raději bych chlapce. Sám jsem ze čtyř dětí, takže u jednoho potomka zřejmě nezůstaneme.

Budete své děti směrovat také k umělecké dráze?

To rozhodně ne. Nechci vůbec zasahovat do jejich životů, nechám je podle jejich zájmů, nebudu je nijak omezovat.

Čím jste chtěl být Vy?

Původně jsem chtěl být fotbalistou, ale to vyšlu mému bratru. Hudba pro  mě znamená mnoho, ale je neměřitelná, nedoceněná a kolísavá. Nic není tak, jak se zdá.

Máte ještě nějaké koníčky, sny , plány??

Když to vyjde, tak čtu knihy. Co se týče snů či plánů, rád bych měl jednou dům a zdravé děti. Prozatím žijeme u rodičů.

A další otázky jsou směřované k Miluši Bittnerové.

Vaše image je něžná, ale my víme, že pod jemnou skořápkou se skrývá silná osobnost.  Prozradíte nám o sobě více?

Je pravdou, že některé moje koníčky se asi trochu vymykají. Ráda chodím na ryby, mám už kapra klem 60 cm , ale i dravce - štiku 74cm. Nejraději lovím na žížalu. Ráda hraji na klavír, ovšem ne jen klasiku, umím se do toho pořádně opřít, hodně improvizuji, hraju takovým tím slapským způsobem.

Prý nerada vaříte?

Nevím, proč bych vlastně měla být povinna vařit, i když se držím svého hesla JÍDLO, SEX A SPÁNEK jsou nejdůležitější věci v životě. Můj partner si nestěžuje, je to kliďas, zatímco já jsem cholerik. Oba se vzájemně dobře doplňujeme.

Vaše dospívání bylo dost bouřlivé, stala se z Vás černovláska, trpěla Jste hodně na černou barvu, jak je to s Vámi teď ?

Myslím, že mi stávající stav teď opravdu vyhovuje. Jsem ráda ženou, jsem spokojená  blondýna, je to totiž výhodné postavení, můžete překvapovat.

Co máte a co nemáte ráda?

Mám moc ráda zelený čaj, tatarka, ráda sním a také si mi líbí film Předčítač. Nemám ráda hloupé lidi, hrachovku a špatné knihy.

Plánujete rodinu?

Samozřejmě, jen nespěchám. Biologické hodiny zatím netikají. Těším se, že budu mít malého chlapce, co se bude umět prát. Muži jsou totiž vždy přátelé. Ale klidně beru i holčičku.

A pár otázek pro Jiřího Krampola?

Byl Jste někdy ve Stříbře?

Ano, když jsem jezdil se Semaforem, tak jsme tu někdy byli, akorát to určitě nebylo v těchto prostorech.

A pamatujete si něco o tomto městě?

No, hlavně vím, že jde o město spojené s těžbou, a tahle města mě vždy fascinují, mají taková zvláštní tajemství a výrazný pocit napětí. Já sám jsem chtěl být jako kluk hroníkem, ale nevzali, protože jsem měl chronický zánět nosohltanu. Každopádně mám hodně přátel ze šachty na Kladensku.

Jak se Vám líbí současná kultura?

Ani mi moc nemluvte. Myslím, že kultura je momentálně v nedobré pozici, česká tvorby pomalu mizí, začíná tu být americký balast. Není to zrovna příznivé pro naše diváky. Ve francii dokonce vznikl Klub nepřátel televize.

Co děláte , když netočíte?

Nenudím se, hraju tenis, chodím do posilovny, plavat, také čtu, poslední dobou mě hodně zajímá literatura faktu. Jinak plánuju natáčení filmu Konec detektivů v Čechách.

Pošlete čtenářům nějaký vzkaz?

Lidi, přeji vám všem hodně zdraví i spokojenosti a ať se vám tu moc nekazí vzduch....

 

 

 

 





Dne 23.05.2009:Martina Sihelská





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro