Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



ZŠ Revoluční žije mezinárodním projektem Erasmus




Do tohoto projektu jsou zapojeny školy z Německa, Polska a Chorvatska. Hlavním cílem projektu je vytvoření tzv.: „Evropské příručky pro ochranu životního prostředí“.

Projekt je rozdělen do několika tematických celků. V současné době se zabýváme lesním hospodářstvím, životem v lese, výsadbou lesa či jeho obnovou a ochranou. Vzhledem k současné krizové situaci se nemohou uskutečnit mezinárodní výjezdové aktivity, proto neleníme, a projektové činnosti zahrnujeme do běžné výuky.

Žáci první třídy se zapojili do projektu v hodinách prvouky a přírodovědy. V netradičním vyučování, které bylo propojeno prožitkovými činnostmi, jsme se dozvěděli o životě některých lesních zvířat.

V tomto zimním čase jsme využili dobrých sněhových podmínek a zkoumali stopy zvěře ve sněhu, z kterých jsme získávali sádrové odlitky. Nalezené stopy zvěře jsme vyhledávali v odborné literatuře nebo na stránkách internetu.

Žáci vypracovali pracovní listy, ve kterých přiřazovali stopy zvěře k daným zvířatům. Besedovali jsme o tom, jak zvěř žije v zimním čase, jak se o zvěř postarat, jak se jmenuje samec, samice, mládě, o stavbě jejich těla a různých zajímavostech.

Zábavnou doplňkovou činností bylo vymalování obrázků lesních zvířat. Pro připomenutí naší práce jsme vytvořili plakát s informacemi, které jsme během netradičních hodin získali. Plakát máme vystavený v přízemí naší školy.

Těšíme se na další podobné činnosti, kterým můžeme žákům vlastními prožitky přiblížit učivo i další informace týkající se problematiky všedního života.

                                                                   Třídní učitelka I. třídy Mgr. Jaroslava Londová





Dne 25.01.2021:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro