Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Svíce pro Jana


Již 52 let uplynulo od tragické smrti Jana Palacha.. Pojďme zapálit svíci na památku Jana a to zítra tj. 16.ledna od 11-12h na náměstí Republiky v Plzni U andělicka.

Již 52 let uplynulo od  tragické smrti dvacetiletého studenta Jana Palacha, který  se upalil na protest proti okupaci a následně normalizaci tehdejšího Československa. Svoji odvahou a vůlí postavit se proti okupaci a kolaboraci nám dokázal, že i jedinec se může postavit proti zvuli mocných i za cenu obětí nejvyšší..16.ledna si připomeneme jeho významný statečný čin  jež se navždy zapsal do dějin českého národa. Janu Palachovi by bylo dnes 72 let..

Akci pořádá sdružení Milion chvilek pro demokracii  

 



Dne 15.01.2021:Jan Picka


16.01.2021 - 18:28:01
cernoch - Dobrý večer, opět jsem nechtěl reagovat, ba ani číst komentáře. Panu Pickovi děkuji za příspěvky a hlavně za jeho autorizaci ke každému článku, což se právě o reakcích diskutujících nedá říct a jejich příspěvky jsou pro mne jen výkřikem do tmy anonymních duší, sakra, pokud něco napíši, tak si pravděpodobně za svým příspěvkem a názorem stojím a nebojím se podepsat, je to moje svobodné vyjádření a opravdu se něj již netrestá, pouze snad pohledem spoluobčanů s názorem odlišným. K pohledu pana Picky a řady dalších i současných vládních, opozičních představitelů na Palacha mám názor také odlišný, ač jsem s minulým režimem nesouhlasil, nepodporoval jej, chtěl cestovat svobodně po světě a nebýt jednobarevný a uniformní. Nedokážu si totiž představit, že tento čin by spáchal můj syn, život mé rodiny a všech blízkých by tím ztratil smysl a započal nekonečné trápení, pohledy do zdi a kladení otázek bez smysluplných odpovědí do konce života....... Milan Černoch
15.01.2021 - 21:29:02
Marek_Matúš - Drahý Jene, nemohu za to, že můj svět je světem faktů, ten Váš je zas plný víry a citů. Chápu, že se názorově neshodneme a jsem rád, že Vaše názory mohu číst. Zkuste přijmout fakt, že pokud napíšete něco sporného, rád Vám poskytnu pohled z jiné strany. Když jsem Vám posledně napsal můj komentář k Pirátům, vymazal jste celý článek. Co k tomu dodat? Přeji Vám krásný rok 2021, mnoho lásky a hlavně zdraví.
15.01.2021 - 16:34:19
onza - ... KTERÝ ZDE PREZENTUJETE.. tablet mi píše dopředu někdy nestačím kliknout sorry.
15.01.2021 - 16:31:09
onza - Pane Matúša, Vaše zlucovite a dehonestujici komentáře mají vzdy jedno společné. Vždycky presentujete něčí nějaký převzaty názor který potom obhajujete.zkuste se pochlapit a vyprudit nějaký svůj názor, když už máte nutkavou potřebu vše komentovat a co dehonestovat.osobne si velice vážím Jana Palacha, ale třeba i Jana Husa, kteří se postavili mocným doby za cenu nejvyšší.nevim zdali si vůbec uvědomujete morální hnus, který zde prezentujeme.
15.01.2021 - 13:06:09
Marek_Matúš - Pavel Hasenkopf: Jan Palach byl cvok, pomatený blázen s autodestruktivními sklony, který by se nakonec nějak exemplárně zabil v jakémkoli režimu. Definitivně mne v tomto názoru utvrdily nedávno zveřejněné vzpomínky jeho kamaráda či známého: ,,zabodával si jehly pod nehty a nechal si drtit prsty ve svěráku, aby se naučil snášet bolest' (sorry za nepřesnou citaci psanou po paměti') - říct to o komkoli jiném, než o Palachovi, řeknete si, že je to cvok a pošlete ho na psychiatrii. Stejně tak jsou cvoci všichni, kdo Palacha napodobují: Pokud dáváte Palacha druhým za vzor, nedivte se, že jej pár zoufalých a snadno zmanipulovatelných, zakomplexovaných povah toužících udělat něco velkého, následuje. A na okraj, Palach nebyl autentický a taky ,,opisoval': Celá 60. léta byla sérií různých sebeupálení. Tuhle ,,módu' zahájili budhističtí mniši na protest proti okupaci Tibetu a následovala je řada různých jiných pošuků na protest proti válce ve Vietnamu (proti Američanům, aby bylo jasno).



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro