Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Potok. Sulislavskej potok.


Tenhle potok patří

Tenhle potok, tedy spíše potůček patří k těm, které si zamilujete. Páni kluci a slečny děvčata tyhle malé vody kdysi, kdysi dávno. Milovaly. Potůček se v dobách před mobilních před digisousvetem vinul krajinou stejně jako dneska. Ale bylo v něm více čudel, colku, žab a jine vodní, podvodní i nadvodni havěti. Nebyly tam plastové lahve a jináči plastové svinstvo.. Paní kluci nachodili po březích potůčku mnoho kilometrů a vždy to bylo dobrodružné  zejména kdy nečekaně objevili soutok. Soutok potoční. Nádhera.. 

K těm zajímavým patří i Sulislavsky potok, který vytéká do přehradní nádrže Hracholusky v místní části Vranov, tam vzadu za ohybem, tam, kde to tak dobře znají místní rybáři.Sulislavskej je ovšem ukrytý pod hladinou přehrady a tak je málo příležitostí jej vidět jak se vine po dně přehrady.. A když jej pocukrujete sněhovou nadilkou úžasně hledite a hledite  Koryto je u přehrady relativně hluboké a ustí potoka zasahuje hluboko do břehu  Sulislavsky potok odvodnuje Jánský rybník  dále Sytensky a také malý rybník ve Svinne. Vine se krásným Jánskym lesem a udržuje zde mikroklima i v parném létě. Do hlavního řečiště se vlévá celá řada drobounkych vetvicich se potůčku aby nakonec skončila tam tam patří  V povodí řeky Mze.

Momentálně můžete vidět tenhle Sulislavskej potůček na vlastní oči  Hezká novorocni vycházka že Stříbra bratrů 6 km. A zpátky můžete jet vláčkem motorackem 





Dne 01.01.2021:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro