Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



SYCHERáK každý rák


Bylo oblíbené místo Tachovska.V reportáži uvidíte i vzácné foto ze sedmdesátých let minulého století.Omluvte sníženou kvalitu.

Rybník jménem Sycherák v lesnaté krajině pod Přimdou na mapě nenajdete. Nejmenuje se totiž Sicherák nebo Sycherák, ale CHOBOT a to podle tvaru jež připomíná vzdáleně  jeho tvar. Dva malé ostrůvky jsou obydlené chatkami, což platí ovšem i pro přilehlý les, kde je doslova a písmene chata na chatě, jakoby se tady množily. Přejdete místní opuštěnou pláž a tam vzadu dále v lese se už k vodě vlastně jaksi nedostanete. Všude samá soukromá mola, jo. Ale lidé nikde, vlastně jsou, jsou zalezlí v chatkách a maximálně venku grilují. Vlastně pamatují lepší časy, převážně senioři vzpomínají na  socialistické moře Tachovska, kdy to tady žilo. Fakt. Koukněte na některé to foto. Vinárna, čaje, restaurace, jídelna..no, Hlava na hlavě, jo zlatý věk minulýho století. Hranice tenkráte nezavřel koronamorkouš, ale komouš. Jo to byly časy.. na věčný časy.. 41 dlouhých let.

Rybniční pláž je okupována přírodním vodním ptactvem a do vody je pohodový přístup pouze ze strany od kempu, kde bylo ovšem o víkendu řádně našlapáno.. děly se tady teda včera věci to nepamatuju, a to sem jezdím už 58 let povídá bodrá zachovalá třiašedesátka s poloslepým jezevčíkem. No mladá paní ti mladí se taky potřebujou pobavit a co říkáte že tady byl rockový koncert ??.. to musel bejt teda nářez. Labuťáky, kteří zde vyvedli mládátka, jsem ovšem už nespatřil.  Jsou zalezlí až tam uplně vzadu v tom chobotu v bažinách a rákosí...

Voda je letos fakti skvělá polovlažná, poločistá, průhlednost skoro metr! Letošní deštivé počasí přírodě hodně pomohlo. Takže milí čtenáři, pokud je  Sycherák Vaše srdeční záležitost, neváhejte a vyražte si zaplavat a zavzpomínat, jo a  prý se snad blýská na lepší časy.Světe div se mužete si vypít, anebo vypít i dobrou kávu. V místní new restauraci si můžete dát i obídek bez roušky.. 

Ps. Sycherák je rekreační středisko tamtéž.

 





Dne 12.07.2020:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro