Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Návštěva městské knihovny




Návštěva městské knihovny

Když se děti dozvěděly, že půjdou do knihovny, začaly si mezi sebou vzrušeně povídat, „Co tam asi bude? Co na nás čeká?“ Protože některé děti ještě v knihovně nikdy nebyly.

V knihovně nás mile uvítala vedoucí dětského oddělení, paní Alena Brahmová. Žáci si posedali kolem rozsvíceného vánočního stromečku a pozorně poslouchali vyprávění paní knihovnice o tradicích, které dodržovali naši předci. Některé z tradic jsou dodržovány i dnes. Ať už je to zdobení vánočního stromečku, či pojídání kapra při štědrovečerní večeři. Děti také s chutí ochutnaly vánočku, která je nejstarším tradičním pokrmem na vánočním stole. Naši žáci přispěli k vánoční atmosféře básničkou o svatém Martinovi. Vyzkoušeli si také pouštění lodiček, házení botou a rozkrajování jablíčka. Jablíčko se nám podařilo rozkrojit do hvězdičky a tak víme, že příští rok bude úspěšný a klidný.

V předvánočním čase, kdy se brzy stmívá a den je krátký, navštěvovaly příbytky našich předků tajemné bytosti. Čert s Mikulášem, ale také svatá Barbora, nebo svatá Lucie. Svatá Lucie se přišla podívat i na nás do knihovny, svou peroutkou zkontrolovala knihy v policích a spokojeně odešla.

Při návštěvě knihovny se žáci dozvěděli nejen o zvycích, ale i pro ně důležitou informaci, že pro návštěvu knihovny nemusí mít legitimaci a přesto jí mohou navštěvovat. Poděkovali jsme za milé povídání a rozloučili se s paní knihovnicí.

                                                                                                                                  Jana Šmídová , AP





Dne 29.11.2019:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro