Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Fotoklub vystavuje.. foto


Stříbrský fotoklub zahájil vernisáží dne 6.3.v 17 hodin ve stříbrské knihovně...

Stříbrští fotografové vystavují pro zájemce další klubovou výstavu pod názvem PORTRÉT/ MACRO. Výstava se uskutečnuje již tradičně ve stříbrské knihovně. Výstavu vernisáží  zahájila čestná členka Fotoklubu paní Solová.. Fotografy přišel pozdravit starosta Stříbra pan ing. Votava spolu s místostarostou panem Záhořem.Slavnostní zahájení uvedli hudebníci, žáci stříbrské ZUŠ s učitelem panem Matějkou..

Výstava se tentokráte nesla v duchu motivů PORTRETU a MACRA. Fotografové představili řadu zajímavých fotografií, některé se ovšem obzvláště povedly. Je vidět, že o těch svých fotografiiích velmi přemýšlí a opět se potvrdilo nepsané napsané pravidlo, že ženy jsou skvělé fotografky. Mají totiž jiné vidění světa ... Dovolte se zmínit jen krátce o fotografiích, které návštěvníky nejvíce zaujaly. MACRO pampeliška fotografa Solového je velmi poetická, krásné světlo, jemné barvy skvělá kompozice, jak se  sám přiznal je to foto starý asi tak 3 roky a ještě na APSC formát, no vida...Portréty Štefana Kučíka jistě nemají chybu, pan Štefan je zkušený fotograf a velký formát 30x40(5)cm, skutečnost jenom podtrhuje..MACRO paní Moniky Šavlové je jeden nápad za druhým, ona potvrzuje pravidlo, že skvělé foto se vždy rodí nejdříve v hlavě, pro mnohé také vlastně  záhada  ta její bublina ,co tím chtěla básnířka říci nechť posoudí  ctěný pan divák sám.. Také paní Hanka Kinkalová velmi překvapila.. Její posunutý potrét  nafocený s krásnou malou milou modelkou Vás naprosto okouzlí..pochvala  nejen za skvělý nápad, ale i za fotografické řemeslo, jak říkám ženy jsou skvělé...ostatní fotografové ovšem nezůstali nijak pozadu a návštěvníci měli jistě příjemný pocit, že fotografie na papíře pořád existuje a dovede pohladit nejen oči ,ale i duši...

Klubová výstava ovšem nejsou jenom fotografie, ale hlavně setkání fotografů a příznivců fotografie.Překvapilo mi, že se tentokráte nemluvilo moc o technice, a více o fotografiiích, nápadech, společných zážitcích ,ale také vnímavě třeba o přírodě. Pan(í) fotograf(ka) není totiž jenom cvakač, ale hlavně tu svojí fotografii opravdu zažije a prožije..  jo a díky moc všem ...i plánskejm a plzeňskejm..

 





Dne 07.03.2019:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro