Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



MX: Ohlédnutí za sezónou 2018


Ani extrémní sucho nezastavilo skvělou oslavu 70 let od 1. motokrosu...

Sezóna 2019 sice už klepe na dveře, byla by ale chyba si ještě před jejím příchodem neshrnout uplynulý ročník 2018. Provázela jej opakovaná idea, že stejně jako pro naši republiku, tak pro Terén sv. Petra ve Stříbře a vůbec celý český motokros platí magická jubilejní symbolika osmičkového letopočtu. Samozřejmě je to dáno veleúspěšným uspořádáním vůbec prvního tuzemského motokrosu, kdy premiérové představení terénního závodu viděla svatopetrská kotlina 18. července 1948.

Bez falešné skromnosti lze otevřeně konstatovat, že o kulatých 70 let později se Stříbro stále blyští na špici českého motokrosového sportu. Sezóna 2018 přinesla 4 kvalitní podniky ze seriálové nabídky mateřského Autoklubu ČR. Pořadatelé ze stříbrského AMK se ovšem museli kromě obvyklých pracovních úloh vypořádat také s trvalým suchem velmi horkého roku. Odměnou jim byla ale výborná sportovní úroveň, spokojenost většiny závodníků a především nadšení diváků, kteří opakovaně zaplňovali ochozy přírodního motokrosového amfiteátru v  počtech rekordních na poměry posledních desetiletí.

Otevíracím podnikem bylo 20. května MMČR sajdkár a čtyřkolek. Pro Stříbro to bylo 20. pořádání tohoto šampionátu od premiéry v roce 1994, čímž se zařadilo na 4. místo v historickém pořadí vytíženosti tratí. Tyto menšinové disciplíny si Terén sv. Petra oblíbily a „peklo Západu“ patří k vrcholům sezóny. Dokončení článku můžete číst zde: http://www.amkstribro.cz/news/ohlednuti-za-rokem-2018/

Foto: Jan Šroubek, Norbert Nagy, Jiří Kružík 





Dne 22.01.2019:Ing. Miroslav Šimek





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro