Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Pernarecká rapsódie


aneb venkovská poesie nejen v kostele Svatého Mikuláše..

Vždycky když s Pavlem někam vyrážíme sněží. Že v prosinci sněží je normální a vědí to nejen silničáři z dé1,ale i malá děcka. Tentokráte jsme měli nejen zimní obuc,ale i zimní obutí..ale 

Pernarecko nás přivítalo v bílém. Nádhera. Do kostelíka Svatého Mikuláše v Pernarci se v ten podvečerní nedělně adventní čas trousili návštěvníci adventního koncertu. A bylo se na co dívat, kam oko pohlédne samá poesie a to jsme ještě netušili co nás vlastně čeká a také potká..

..nejen adventní zpěvy,ale také koledy zapěl chrámový sbor z Touškova,ale i nádherně nasvícený starobylý kostelík s viditelnou patinou času, navodily tu správnou adventně předvánoční atmosféru. Přišli nejen místní,ale i přespolní, přišli nejen věřící,ale i nevěřící. Nevěříte ?..

Pro Ty pernarecké věřící mám dobrou zprávu. V Pernarci se letos Ježíšek 24.prosince určitě narodí..

Pro Ty pernarecké nevěřící mám dobrou zprávu. V Pernarci se letos Ježíšek 24.prosince určitě narodí..

,ale jsouce věci mezi nebem a zemí tajemné a záhadné, stejně jako naše pozemské bytí, přemýšlejme o nich letos o vánocích.

-----------

Pavel, ne tohle nejni svatý Pavel, tohle je vobyčejnej Pavel, se nakonec stal součástí jakého naivistického betléma v životní velikosti, no nakonec jsme všichni skončili v pernarecké hospůdce ve velmi milé nejen dámské společnosti..

 





Dne 17.12.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro