Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



KOUKEJ, kde co lítá..


aneb,když paní Brabcová fotografuje vrabce..

Včerejší podvečer ve stříbrské knihovně se nesl ve znamení vernisáže výstavy fotografií o ptactvu v české krajině. Autorkou fotografiií je spisovatelka a fotografka, členka tvůrčí skupiny FO3 Plasy, která na vernisáži presentovala i svoji stejnojmennou knihu. Fotografování zvěře a to i ptactva ve volné přírodě je technicky i odborně velice náročné. Je s podivem a velkým obdivem, že se této disciplíně věnuje žena. Daniela Brabcová s nadšením jí vlastním, vypráví o skoro pěti letech focení a zná i technické fígle i odborné náležitostě o životě ptactva..Kdopak z nás laiků dokáže spolehlivě pojmenovat náhodně viděného a rozpoznat jej nakonec i podle zpěvu?..

Paní Daniela s elánem, který ji mohou mnozí z nás závidět, hovoří o dlouhých hodinách čekání na ptáče, na světlo, vyzná se ve finesech použití telelobjektivu 400mm na Dx přepočteno 600mm, jak zdůraznila byla to nekonečná práce,ale velmi naplňující a nabíjející. Příroda je totiž pořád jedinečné místo pozitivní energie, kterou nenahradí sebemodernější technikálie..

Na návštěvníky velmi zapůsobila skupinová instalace fotografiií, která je dosti ojedinělá,ale právě pro tento druh fotografie je naprosto úžasná. Tak milá paní Brabcová, at chytíte to vobjektivu co nejvíve brabčáků a ať Vám k tomu zazpívají své věčné a vděčné ptačí písně..

Výstava je k vidění v provozních hodinách knihovny.Všem vřele doporučuji. Poděkování knihovnicím i žákům ZUŠ a panu učiteli Matějkovi za hudební doprovod vernisáže..

 





Dne 29.11.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro