Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Za cirkusem do Chorvatska




Stříbrská základní škola v Revoluční ulici je od letošního roku spolu s   dvěma polskými, dvěma německými školami a jednou školou z Chorvatska opět zapojena do programu Erasmus+. Nový dvouletý projekt je zaměřený především na volnočasové aktivity.

            První projektové setkání žáků partnerských škol se uskutečnilo koncem října v přímořském městě Pula v Chorvatsku a tématem setkání byl Cirkus. Ostatně malé cirkusové představení předvedené profesionálními „cirkusáky“ čekalo na účastníky hned večer po příjezdu jako ukázka toho, s čím se účastníci v průběhu projektových aktivit budou zabývat.

            Po dva dny se vždy dopoledne změnil palouk za hotelem ve velkou tréninkovou manéž, kde si účastníci nejprve vyzkoušeli všechny představené žonglérské i artistické kousky. Třetí cirkusový workshop v tréninkovém centru lektorů byl již přípravou na závěrečnou cirkusovou show. I odpolední program byl plný adrenalinu a zážitků - lanové centrum, plavba lodí na ostrov Brijuni nebo ukázky života na středověké tvrzi..  Při všech aktivitách bylo patrné nadšení všech zúčastněných, tvořivá atmosféra a radost z úspěchů stírající odlišnosti, handicapy a jazykovou bariéru.





Dne 03.11.2018:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro