Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 23. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Železňák (2)


jo letí to,

už máme 23.7.2018,

právě projel poslední vláček motoráček na trati Pňovany Bezdružice zvaný Bezružická lokálka.Ode dneška platí výluka a to pořádná, opravuje se totiž stoletý železniční most přez řeku Mži.

Je vlastně významný den. Po polních a lesních cestách ztracených někde ve výškách na Hracholuskou přehradou Pňovanska práší velké a těžké tahače s návěsy.A také jeřáby a ještě také Ti hlavní. Montéři šoféři montážníci. Právě přivážejí první část kovové konstrukce, která bude jednou ze tří pňovanského mostu. Železňák totiž nečeká oprava starobylé stoleté nýtované krásné kovové konstrukce, ale výměna.

Na otázku proč to neopraví, je zajímavá odpověď. Jasně že to umíme opravit, techlogii nýtování ale provádíme u menších oprav a trvá to dlouho, to bysme tenhle most vopravovali nejméně půl roku.. to je ale docela škoda že jo ? ale to hlavní proč se dělá nová konstrukce je to, aby tady mohli jezdit znova nákladní vlaky, jo a víš že se oprava mostu samotnýho zdržela, se se někdo pokusil most zapsat jako historickou památku ?? to je ale škoda, že se to nepovedlo pomyslíte si nahlas..mosty padaj v celý republice nikdo se vo ně celý ty dlouhý roky nestaral, a ted jedna havarie za druhou, hele už musim jít tak zas přiště.. tak děka ještě udělam par fotek, tihle chlapi to sou fakt mistři machři a to horký letní počasí jim to fakt neulehčí, na most se už nedostanete ani náhodou, akurát vo víkendu zahlídnete jednoho velkýho blázna na kole, za kerym jede jeho maličký synek uplně se Vam dělá mdlo, tata jede ve předu,synek jede vzadu,nevidí na něj, výška pěděsjat metrov.. sám bych tam na kole fakt nepáchl, ale snad to dobře dopadlo a nedopadli, tak zase příště..





Dne 15.08.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro