Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Nebezpečné emaily




Vážení přátelé, i u nás ve Stříbře a okolí už se objevují nebezpečné emailové zprávy, jejichž autoři se snaží pod různými záminkami vymámit po adresátech všelijaké osobní informace.
Jde zejména o přístupové údaje k internetovému bankovnictví, ale také o hesla k emailovým schránkám. Tyto emaily jsou psány česky, někdy lépe, jindy hůře. Buďte proto pozorní, je to ve vašem vlastním zájmu.
Mít pravidelně aktualizovaný antivirový program je základ, ale dnes už pouze toto nestačí, je třeba,
aby samotní uživatelé byli obezřetní, protože se spousta rnebezpečné havěti šíří právě prostřednictvím emailových zpráv. Otvírat neznámé přílohy ve zprávách může být nebzpečné, i když se zdá, že přišly
ze známého zdroje. Pokud jste si přílohu nevyžádali předem, raději prověřte její původ u odesilatele zprávy. Trocha opatrnosti se určitě vyplatí.

Doporučuji také v tomto směru dohlédnout na vaše potomky a jejich emailové, facebookové i jiné internetové účty, které jsou chráněny heslem. Zároveň prověřte, jestli nejsou vaše hesla příliš jednoduchá, případně je změňte na silnější a hůře odhalitelná. Protože lidské paměť je děravá, pořizujte si záznamy o přístupových údajích a to nejlépe mimo počítač, abyste měli v případě kolapsu vašeho zařízení podklady pro obnovení přístupů ke svým internetovým a emailovým účtům.


Užijte si hezké léto.

Zbyněk Folk
prodejna a servis počítačů
SoftAg STŘÍBRO s.r.o.
nám. Svobody 219, Stříbro
Telefon: 374 623 540
E-mail: obchod@softag.cz
E-shop: http://eshop.softag.cz/



Dne 24.07.2018:Zbyněk Folk





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro