Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 23. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Teplá, Trpisty a Dolní Polžice


... a foto

Pouť v Teplé Blahoslavenného Hroznaty v Klášteře Teplá má již dlouholetou tradici, začíná  mší v klášterním kostele Zvěstování Páně,který se můžete vidět jenom několikráte do roka. Kostel je zcela zvláštní, jde se tam po schodech dolů, ale jeho neobvyklá krása Vás naprosto ohromí... bylo zde také již tradiční setkání politických vězňů a ptp..

V Trpistech začala ve stejnou dobu také pouť (Sv. Markéty) a zcela mimořádně  a vzácně se otevírá zájemcům trpístecký zámek i s přilehlým  vzorně upraveným parkem. Zámek se postupně opravuje za přísného dohledu památkářů a část jeho zajímavých interiérů je přístupná s průvodcem právě v tenhle jediný den v roce. Všichni kdož navštěvují zámek pravidelně každoročně mohou posoudit pokračující obnovu tohoto vzáckého venkovského zámku s jedinečnou tureckou freskou..

V Dolních Polžicích se hrálo, jedlo a snad i zpívalo. Byla to totiž také zpívaná, popravdě, dojmy z vyhlášené pizzerie byly, no řekněme smíšené, nejenom z kvality samotné pizzy, kterou například stříbrští dělají naprosto skvělou, ale i ze samotného prostředí, šíbování od stolu ke stolu, no buďme shovívaví, pro uřícené cyklisty to jistě je a bude  dobrá občerstvovací stanice.. 





Dne 16.07.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro