Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Erpužická kraina


překvapí Vás...

Erpužice?  Malovice?  Přehrada? Železnice? Letiště? Kostel? Hospoda? Hřiště?

Krajina, kde dávají lišky dobrou noc? Ale kdepak, tady spíše spějí svůj věčný sen. Toho sraženýho liščího mláděte je Vám vopravdu líto..

Erpužice. Malebná ves, co jenom kvete,všude čisto, plno květin, vydlážděné cesty, upravené domky nejenom na návsi, však se taky pan starosta Václav Uhlíř a jeho šest zastupitelů činí co jim síly stačí. Obec má 305 stálých štastných obyvatel, všici se tady znají a tuším vládnou tady přátelské vesnické vztahy..

Malovice. Menší sestra Erpužic kam vlastně patří. Malovice je ráj chalupářů ,venkovské pohody, domácích zvířátek a také cyklistů. Jo a z Malovic už je to jenom kousínek, no tam, tam za lesem snadno potkáte i srnce,kerý když se lekne cyklisty,tak si překvapivě lehne do obilí a dělá neviditelnýho..

Přehrada. Je tam za lesem. Erpužice maj i přehradu. Je to ale jenom část Hracholusek, kde je na rozdíl od Butova určitě koupací voda,hluboké velmi hluboké údolí, hluboké lesy a hluboké vody. Tady přez Erpužice jezdí výletní parník a také všelijakéty vodní nadnášedla..

Železnice.Tady přez Erpužické jezdí i vláček, dokonce i mašinka, který se kouří z okýnka. Mají tady i historicky historický obrovský železný železniční most,jehož nýtovaná konstrukce je raritou nevídanou. Z výše výše nežli 55 metrů se můžete kochati výhledem na přehradní pláně, pokud si rovnou neskočíte bandžídžamping, jako už neskočíte, most se bude bořit tedy vopravovat..

Letiště. Je už dávno vopravené a někdejšího posypovýho agroletiště se stalo v 21.století rajem aviatiků z blízkého i dalekýho vokolí. Pokud se nebojíte, můžou Vás za pětistovku pulhodinovou prolétnout nejen přehradou,ale i Stříbrem, Kladruby a nevím co ještě stihnete..á.

Kostel. Svaté Markéty má světe div se novou střechu. Víte on tenhle kostel, co nám nese poselství středověku,kdy byli lidé ještě zbožní a slovo to platilo, on tenhle kostel zvenčí vypadá jakoby měl spadnout. Uvnitř je to pravý vopak a zajímavý interiér Vás určitě překvapí.Také si ovšem uvědomíte, že kostel nejsou jenom nazdobené zdi, ale také lidé i farář,nakonec je to také člověk že?..

Hospoda. Hospodu zavřeli ééťáci, prej by stát přišel na huňt. Tak maj zavřeno a je to.oÓ. Když ovšem mátě štěstí a my ho voppravdu měli, stal se světe divse zázrak (to snad ta Sv.Markéta) a jednou v roce ne na vánoce ale vo pouti bylo votevřeno.Takhle řízný pifčo a takhle skvělej gulášek sem dlouho nejed..

Hřiště. Na hřiště nedošlo, tedy na hřiště jsme nedošli, jistě chápete po tom skvělým guláši, ale hřiště je fotbalové a společenskosportovní centrum obce, kde hrají nejen trénovaní sportovci ,ale i fešné místní děvy.

Na samý závěr bych moc přál všem těm erpužickomalovickým, aby jim ti eéťáci votevřeli nejenom tu skvělou hospůdku a taneční sál, ale taky hodně pohody v Erpužický kraině ,kde mají vše co jinde nemají ...

 

 





Dne 10.07.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro