Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace o jednání mimořádné valné hromady Tělovýchovné jednoty Baník Stříbro




V pondělí 11. 6. 2018 se konala mimořádné valná hromada TJ Baník. Jednání svolal výkonný výbor spolku, aby delegáti rozhodli, jak postupovat při řešení kritické finanční situace v TJ Baník. V lednu 2018 vyzval FÚ Plzeňského kraje TJ Baník ke kontrole čtyř dotací MŠMT, které jednota obdržela v letech 2009 až 2016. Kontroly z roku 2009 a 2016 proběhly bez porušení rozpočtové kázně. U zbývajících dvou projektů, které byly uskutečněny za bývalého předsedy Karla Lukeše, jsme narazili na chybějící dokumenty. U projektu Retoping atletické dráhy jsme v archivu nenašli žádné materiály. Tajemník TJ na poslední chvíli potřebné dokumenty sehnal od dodavatelské firmy. Ovšem u projektu Rekonstrukce fotbalového hřiště – umělá travnatá plocha jsme nenašli a nedodali podklady k výběrovému řízení od přihlášených firem a také nebyla dodržena spoluúčast z našich prostředků v roce 2013, která byla doplacena až v roce 2014. V tomto případě bylo zjištěno porušení rozpočtové kázně a vyměřena pokuta ve výši 905.625,- Kč + příslušné penále asi 200.000,- Kč. A tak k problémům z dob předsednictví p. Lukeše s pronájmem ubytovny, které řešíme soudně a pokutou za DPH rovněž za umělou travnatou plochu, kterou jsme již zaplatili, musíme řešit dalšího kostlivce.  Na minulý výkonný výbor jsme pozvali starostu a oba místostarosty. Místostarostové pánové Záhoř a Souček se na naše jednání dostavili a byli nám nápomocni, starosta se ovšem nedostavil.

Dále na valné hromadě proběhla diskuse, jak tento problém vyřešit. A delegáti se shodli, že jediné řešení je finance získat odprodejem nemovitostí ve vlastnictví TJ Baník. Proto nakonec byla odsouhlasena nabídka na prodej zahrádek a části pozemku pod ledovou plochou. Nejprve jsme nabídli tento prodej přednostně městu Stříbru.

Ve Stříbře 12.6.2018

Miroslav Klauber, předseda TJ.

Pozn.:
Zastupitelstvo města Stříbra na svém zasedání dne 20. 6. 2018 schválilo naši nabídku na prodej.



Dne 23.06.2018:Ing. Miroslav Klauber


24.06.2018 - 21:33:33
Lucias - Smutné... pan starosta, který (ač možná ne sám) způsobí Tělovýchovné jednotě tolik problémů si dál starostuje... Když je jednání, jak vzniklé nepříjemnosti (v řádech statisíců) vyřešit, nepřijde - a že to nebylo poprvé!!!!! Opravdu chtějí mít občané takového člověka za starostu?



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro