Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zahrada Teplá...


je to zvláštní,

jedinečné místo. Krajina okolo města Teplá je vlastně jedna veliká úžasná přírodní zahrada jakoby nedotčená schvácenou civilizací 21.století. Všude vládne klid a mír, zalesněná Tepelská vrchovina, pastviny a pasoucí se stáda, Klášter Teplá, město Teplá, říčka Teplá, Golfové hřiště Teplá, a také Zahrada Teplá..

Až tam pojedete, udělejte si dostatek času, nejlépe na celý víkend abyste to všechno stihli a také měli čas se zastavit a kochat, dát si dobrou krmi a dobrou kávu, projít se nejenom rozsáhlým komplexem kláštera,ale i krásným klášterním parkem s přírodním rybníkem, a jedinečnou křížovou cestou s mistrně moderně řešenými sochařskými miniaturami ( o těch ale někdy příště), za prohlídku stojí i malebné náměstí města,s originálním morovým sloupem Nejsvětější Trojice a také starý klášterní hřbitov,kde se již drahná léta nepohřbívá... Vlastně jsem jej objevil před léty náhodou, nachází se nad údolím naproti klášteru,a pokud hledáte patinu času, takovou tu vopravdickou tady je, ale našlapujte prosím opatrně a potichu s úctou všem Těm, kteří zde spějí svůj věčný sen..

jo a abych nezapoměl, určitě také navštivte Zahradu Teplá. Najdete ji v samé blízkosti kláštera. Milá paní zahradnice se Vám bude věnovati i třeba v neděli,určitě tam objevíte něco pro Vaši zahrádku nebo balkonek,ale také in bylinkově, no a taky uvidíte cvičené kachny, které se pasou v těsné blízkosti miniskalek,aniž by uštíply jediný jejich lísteček.





Dne 20.06.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro