Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Noc Archandělů..


Je to vyjímečný den, jedenkráte do roka otevírají své brány duchovní chrámy minulosti-kostely. Noc Kostelů 25.5.2018 již po desáté !

Archanděl Gabriel je mocný vládce duchovní říše. Je patronem rodiny, ale také novinářů, učitelů, umělců i hudebníků..

Ten den, letos 25.května, již řadu let otevírají své brány duchovní chrámy- kostely,ale také modlitebny i kláštery.. Je to jediný den v roce, kdy můžete přijít, pobejt, modlit se, anebo taky ne, můžete býti věřící i nevěřící, hledající i nalezající, křestané, evangelíci i pravoslaví.. ten zvláštní den, tedy vlastně noc, se jmenuje NOC KOSTELů..

Chcete toho tolik stihnout,ale nedá se to. Černošín,kostel Sv. Jiří. Přijel jsem příliž brzo,nebyla ještě noc. Klíče má paní farářka zvonil dívčí hlásek v mobilu, bude tam koncert od 17 hodin..Bečov,kostel Sv. Jiří. Stíháte taktak, koncert začal ihned po mši svaté také v 17h, plný kostel přivítal mnohé návštěvníky zdaleka,pěvecký smíšený sbor, ale i smyčcový kvartet a také žáci místní ZUš. V kostele najdete i otisk naší doby, koná se zde pravidelně zahájení kovářského sympozia a  umělečtí kováři vtiskli část výzdoby i do bočních oltářů.. Otročín, kostel Sv. Michaela Archanděla. Koncert pěveckého sboru La Dolce Vita ze Sokolova začíná v 18,30. Nádhernou atmosféru zvláštního empírového kostela nezkazí ani zaprášené zadní lavice, a krásné zpěvačky a mužní zpěváci rozezpívali ty starobylé zdi za pomoci zapadající sluneční záře..kostel Sv.Jiří v Lukové u Manětína jsem nestíhal, tak snad příště pozdravíme všechny ty zhmotnělé bílé duchovno..

Pátrajíce o tom kdo vlastně přišel na tuhle úžasnou myšlenku =MOST PŘEZ MINULOST (Noc kostelů), oživit a otevřít tyhle krásné duchovní a umělecké stavby a prostory minulosti pro všechny, nás lidi 21.století, nenalézám odpověď, kdo je duchovním otcem této úžasné myšlenky spojující dávnou minulost se současností? ale,najednou Vám to bleskne hlavou, tenhle úžasnej nápad za to může On, Gabriel. Archanděl.





Dne 28.05.2018:Jan Picka


30.05.2018 - 08:38:34
onza - Víte že-Noc Kostelů je největší duchovněkulturní akce v ČR? Byly otevřeny stovky kostelů, modliteben a klášterů-Jen v Západních Čechách je to 120 kostelů?-V samotné Plzni je na 22 kostelů a modliteben?-Ve Stříbře se Noc kostelů konala ve sborovém domě Českobratrské církve evangelické?(Masarykovo nám. 15)?



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro