Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Erasmus – Den Evropy 9.5.2018 - Chorvatsko




 Letošní Den Evropy oslavili žáci naší školy projektovými aktivitami věnovanými Chorvatsku, zanedlouho se totiž několik z nich zúčastní projektového setkání partnerských škol programu Erasmus+ v chorvatském městečku Pula, a na takové setkání je třeba se řádně připravit.

 

 Projekt byl zahájen krátkým dokumentárním filmem, který školním divákům přiblížil poloostrov Istrii, kde se partnerská škola nachází.

 

 Následovala nejdůležitější část projektu, každá ze tříd 2. stupně dostala téma a měla za úkol samostatně zpracovat informace a připravit krátkou prezentaci pro ostatní.

 

 Žáci VI. třídy vyhledávali informace o Chorvatsku a vytvořili přehlednou powerpointovou prezentaci zaměřenou na představení základních údajů o Chorvatsku a důležitých turistických centrech na Istrii.

 VII. třída připravila interaktivní reklamní plakát o Brijunských ostrovech, kam se účastníci mezinárodního projektového setkání v červnu podívají.

 VIII. třída se věnovala mořské fauně zastoupené v pulském akváriu, o kterém vyrobila informační plakát.

 

 Výsledky své práce představily jednotlivé třídy při společné prezentaci v závěru projektového dne, které se zúčastnili i žáci 1. stupně.

 

 Posledním bodem programu projektového dne bylo krátké seznámení s programem nadcházejícího mezinárodního setkání partnerských škol v Pule. Uskuteční se v červnu a bude poslední mezinárodní aktivitou tříletého projektu „Europäischer Berufswahlpass“ programu Erasmus+.

 

 

                                                                                              Mgr. Jasmína Vaňková

 





Dne 11.05.2018:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro