Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



JANĚ


Poděkování Janě Zajíčkové,která zahájila vernisáží svoji jubilejní výstavu ve stříbrském muzeu

Ne každý se dokáže vypořádat s různými životními perietiemi, třeba ztrátou zaměstnání, jak bývalo v dobách normalizačních celkem běžné. Když paní Jana přišla o milované zaměstnání,kde vyučovala výtvarný a estetický obor a ocitla se náhle v syrovém prostředí Stavebního podniku Tachov, stala se věc nevídaná. Jednou, zahledíc se do kusu dřeva, jakési odložené fošny uviděla náhle obraz.. hlavou jí blesknul  nápad. Jedinečný nápad.

Paní Jana Zajíčková maluje na dřevo. Na syrové dřevo, využívajíce letokruhů, suků a nepravidelnosti tohoto krásného přírodního materiálu. Jedinečné zpracování spolu s romantickým viděním a fantaziií ženy umělkyně činí její obrazy dřeva něčím zcela originálním a vyjímečným. A co více, její obrazy jsou plny pozitivní energie, již tato výtvarnice předává nám divákům zprostředkovaně přeze její krásné obrazy. A právě tyto zajímavé a neopakovatelné originály mohli vidět návštěvníci vernisáže v páteční podvečer ( 4.5.2018) ve stříbrském muzeu.

Vernisáž byla slavnostní, zahájil jí milým proslovem pan ředitel Navrátil, k poslechu zahráli (úžasně) žáci ZUŠ pod vedením pana učitele Matějky. Paní Jana Zajíčková je členkou sdružení Výtvarníci Borska, mezi návštěvníky byl  i Jan Rybecký, ale třeba také Karel Týzl starosta Konstantinek a mnozí další.. Paní Jana jenom zářila, však také měla proč..   oslaví v těchto dnech požehnané životní jubileum. Tato milá usměvavá skromná drobná žena má však mnoho plánů do budoucna a máme se všichni na co těšiti. Jak sama mezi řečí u sklenky vína prozradila ,má nápad.. ale více prozradit nesmíme..

Milá paní Jano, veliké poděkování a na zdraví ! Blahopřejeme !





Dne 04.05.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro