Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



PADESáTKA


Není padesátka jako padesátka ( Marta Lindová)

Není padesátka jako padesátka

V letošním roce je to 50 let od okupace Československa. Každý rok v dubnu se koná Plánská 50. S naprostou jistotou vím, že ta naše 50 se už nikdy opakovat nebude a proto zaváhal každý, kdo nepřišel. Šlo o sraz bývalých spolužáků, absolventů devátých tříd z roku 1968. Výjimečný byl toho roku pro nás i konec našich prázdnin ,na který určitě nikdy nezapomeneme a jen si přejeme, aby se už nikdy něco podobného neopakovalo.

Tenkrát / a ještě mnoho let poté/ působily ve Stříbře na náměstí dvě školy. Nepřehlédnutelné budovy v parčíku kaštanů 1. a 2. ZŠ. V první řediteloval pan Vilém Sedmera, v druhé pan Dalibor Hora. Někteří z nás prošli v průběhu povinné školní docházky školy obě. Také bývala mezi námi jakási řevnivost, ale nic ve zlém, jen v tom, že jsme si v obou školách mysleli , že ta naše je prostě lepší než ta druhá. Ale kamarádi, to jsme byli a lásky mezi námi taky . Jsem toho příkladem. Jednoho z té vedlejší školy, jak jsme říkávali, jsem si vzala nebo vlastně on mně J.

Řekla bych, že jakási rivalita v některých z nás přetrvává a proto naše srazy probíhají odděleně s tím, že někteří se zúčastňují srazů obou. Zazněla spousta hlasů scházet se společně.

Druhou padesátku už určitě nestihneme a není důvod na ní čekat. Vidět se můžeme i dříve. Však to bylo moc příjemné a přátelské setkání všech těch, kteří měli zájem a zdravotní stav jim to dovolil.

V neposlední řadě nás potěšila účast naší bývalé učitelky paní Věry Paulové, která oživila naše setkání a bylo vidět, že nás vidí opravdu ráda, dokonce i bývalé rošťáky J. Z důvodu nemoci jsme museli oželet účast našeho oblíbeného „Bodi “, pana učitele B. Červeného.

Tak zase příště , milí spolužáci, přátelé ,kamarádi a kantoři.

Budeme se těšit.

Marta Lindová a Hana Doležalová

Foto Jan Picka





Dne 19.04.2018:Jan Picka


21.04.2018 - 09:11:14
slávek - Můj email je kurkamil@seznam.cz Když budu vědět komu tak poradím.fesoj mi nic neříká.
20.04.2018 - 23:18:54
fesoj - Kde budou fotky nebo obrázky k uložení? Jsem účastník setkání
19.04.2018 - 14:22:06
Slávek - Díky Všem ,co vážili cestu do města našeho mládí.Myslím že další setkání po padesáti letech se neuskuteční ,jedině že by někdo vynalezl pilulku na nestárnutí.Já osobně mám krásnou vzpomínku na doby kdy jsem byl ještě o spoustu kilogramů mladší.Ještě jednou dík všem co jste přišli.Sláva.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro