Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Tři Machři


ze Stříbra. Jan.Mirek.Pavel.

Soutěžní Výtvarné Trienále neprofesionální výtvarné tvorby bylo zahájeno vernisáží 10.4.2018  v Muzeu Českého lesa v Tachově. Mezi oceněnými výtvarníky jsou tři stříbrští, kteří jsou již širší veřejnosti známi.

Mezi oceněnými je Jan Rybecký, Miroslav Beneš a Pavel Rybecký. BLAHOPŘEJEME !

Janovo kouzelné pastelové přírodní scenérie mají nezaměnitelný rukopis vyzrálého malíře. Miroslavovy vize a fantazie, jež zhmotňuje ve svých obrazech jsou jakoby z jiné dimenze našeho světa. Pavlova abstraktní tvorba, podtržená nejen kvadrálem rozměru, ale i kvadrálem jeho duše, s přidanou hodnotou barevné harmonie..., každý z oceněných obrazů stříbrských výtvarníků má ovšem i svoji historii a příběh vtisknutý do vizuáního ztvárnění v čase i prostoru...

------------------------

Soutěžní Výtvarné trienále vyhlašuje opakovaně Muzeum Českého lesa v Tachově na počest významného tachovského malíře a rodáka Franze Rumplera (1848), pro neprofesionální výtvarnou tvorbu. Franz Rumpler,mladší z bratrů Rumplerových, dosáhl umělecky malířského věhlasu nejen na Tachovsku , ale i v regionu i mimo území Čech a podílel se například výzdobě hlavního oltáře kostela Sv. Máří Magdaleny v Tachově..byl mimo jiné jmenován profesorem Akademie výtvarných umění ve Vídni..





Dne 15.04.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro