Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Překoná 71. sezóna výtečnou loňskou?


MMČR v motokrosu opět ve Stříbře - více v preview ročníku 2018!

Jubilejní ročník 2017 byl na Terénu sv. Petra jedním velkým galapředstavením terénního motocyklového soupeření. Výslednou vysoko nasazenou laťku 70. sezóny předurčil již šťastný výběr podniků a jejich termínů. Připomeňme, že pestrý a kvalitní program vytvořily ME veteránů klasiků (organizace ECMO) s FMX exhibicí Petra Piláta, MMČR sajdkár a čtyřkolek, MMČR v motokrosu a sdružený krajský přebor MOTUL Cup. K všeobecné spokojenosti loňským závodům přálo počasí, diváci nelenili přijít do ochozů a jezdci servírovali parádní podívanou.

Po dechberoucí „náloži“ samozřejmě nastalo postupně sílící netrpělivé očekávání motoristické veřejnosti, jak dopadne zimní vyjednávání o závodních kalendářích, co přinese rok 2018, zda ve Stříbře nepřijde ústup ze slávy. Obzvláště když přichází letopočet „osmičkový“, o kterém pravověrní motokrosoví fanoušci dobře vědí, že Terén sv. Petra bude slavit ještě jedny kulatiny, ještě jednu sedmdesátku. Samozřejmě řeč je o rovných 70 letech od historicky prvního motokrosu v Československu, od onoho posvátného 18. července 1948.

Nejde přitom jen o výročí stříbrské trati, ale logicky vůbec celého českého terénního zápolení. Je proto potěšitelné – a pojďme si již představit výsledky zimního rozplánování sezóny –, že klíčový závodní kalendář jako kdyby ctil tuto symboliku. První elitní závod po dovršení sedmi desítek let historie tuzemského motokrosu se totiž uskuteční přímo v kolébce tohoto sportu. V neděli 12. srpna 2018 proto pořadatelé z AMK Stříbro přivítají příznivce doslova na místě činu a nabídnou jim rozhodující bitvy předposledního letošního podniku MMČR v motokrosu. Loni jsme v té samé situaci viděli potvrzení hned 4 mistrovských titulů a nelze nezmínit ani pódium domácího Rudy Weschty. Závod se samo sebou uskuteční na velké trati s proslulým skokem přes silnici a již nyní lze slíbit velkolepou oslavu kulatého výročí!

Kromě srpnového hitu uvidíme na terénu ještě následující závody: 20.5. MMČR sajdkár a čtyřkolek, 3.6. Západočeský pohár a 7.10. MOTUL Racing Západočeský přebor. Víc u nich tradičně na webu AMK Stříbro zde: http://www.amkstribro.cz/news/vysoka-latka-pro-71-sezonu/

Foto: Pavel Šroubek, Monika Šavlová, archiv





Dne 02.03.2018:Ing. Miroslav Šimek





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro