Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 8. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Obrazy Odrazy


Odrazy pana Tótha ve stříbrském muzeu.

Nevím proč, ale na malířích mi vždycky zajímají jejich ruce.

Galerie stříbrského muzea hostí novou výstavu. Výstavu obrazů Odrazy stříbrského malíře Tomáše Tótha. Jak sám říká, touto výstavou ukončil jedno svoje výtvarné období a již připravuje nové malířské náměty. Z jeho slov lze usoudit, že se my diváci máme na co těšit, bude se jistě více věnovat historii, pověstem a mystice.. úžasné théma.

Sám je skromný mladý muž a s pokorou sobě vlastní hovoří o své tvorbě i o počátcích svojí malířiny, je malíř samouk,amatér, který s láskou zhmotňuje svoje představy vybraných motivů. Rád pracuje s olejovými barvami, moc nemusí akvarely, zachychají na jeho vkus příliš rychle a on potřebuje s obrazem pracovat co nejdéle, hledá v motivu pozitivní energii, zaujat osvětlením motivu, důležité je pro něj i pozadí obrazu, na kterém začíná pracovati nejdříve.. Jak se nám přiznal, pokud mu vybraný motiv z nějakého důvodu nevyhovuje, klidně jej přemaluje jiným, za svými obrazy si stojí svým přesvědčením o jejich výtvarném sdělení. Sympatické jsou také jeho přívětivé rozměry obrazů. Na výstavě uvidíte portréty, přímořské a mořské motivy,krajiny a také zvířata. Svoji dosavadní tvorbu sám považuje za odraz do dalšího výtvarného počinu. Diváci, vnímatelé se jistě dočkají zajímavých obrazů..

Výstavu zahájil ředitel muzea pan Navrátil, známé melodie úžasně zahráli žáci ZUš pod vedením pana Matějky. Víte, ono přátelé taková hudba naživo v historické stříbrské budově, je samo o sobě nezapomenutelný slavnostní zážitek, moc děkujeme byli jste skvělí !





Dne 24.02.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro