Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



FAKE s


aneb rušička není sušička..?

Na počátku bylo slovo. Síla zhmotněné myšlenky je tak ohromující, že se jí bojejí všechny diktatury světa..

Rovnou se přiznám, že mi velikost těch hall, toho ohromného zázemí Rušičky (Radiovysílač pro zvláštní účely) na Košutce, což je plzeňská čtvrť tam nahóře na kopci, překvapila. Za minulého režimu to byla utajená oblast, ovšem mohutné rušící antény zejména krátkých vln radia, trčely k nebi,  jakoby všem říkaly, hoho, tady jsme. My rušička.... Rušička 20.tého století měla velikánský význam. Sušila naše myšlenky na tu jedině spravnou teplotu. Rušila. Rušila vysílání rozhlasu z imperialistického západu, zejména Svobodnou Evropu, Hlas Ameriky, ale třeba také Radio Laxemberg, kde se hrály, no, ty zakázané hitovky z celýho toho hoho světa..

Rušičku už na Košůtce nenajdete, není potřeba. Digitální svět nejde rušit pasivně. Rušičku zrušily  kapitalistovo bagry, vyrostl zde ale elegantní kapitalistickej vysílač InternetoMobilovací. A rafinované Fake s  a hoaxy vydatně podporované masivní reklamou s lascivnímy prográmky bulvárních televizí aktivně zaplevelily nejen svět internetů, ale i naše duše..

-----------------

Nedávno jsem jel okolo. Zmizely i popisované haly. Po studené válce rušiček zůstalo jen pár fotografiií zpestřené naivním protestgrafittáckým uměním ztracené mladé generace, na kterou nemá nikdo čas.. Ztracené kdesi v komerci hoaxu a pokřiveného fake bombardované primitivní spotřebou konzumu.

Do přilehlého pole se zakusují bagry, chystajíce další kapitalistickou halu.Tisíciletími zhmotněná česká orná půda mizí v betonových monstrech imperialistů. Je tahle země ještě naše ?





Dne 15.02.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro