Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Participativní rozpočet ve Stříbře


Stříbro - rozhodujme společně

Participativní rozpočet ve Stříbře
 
Co spojuje Prahu, Brno, Ostravu, Semily a Litoměřice? Jsou to města, která umožnila svým obyvatelům rozhodnout o využití části obecních peněz prostřednictvím metody participativního rozpočtu. A mezi tato města se již letos zařadí i Stříbro. Občané města budou moci rozhodnout o částce 300 000,-Kč, které zastupitelstvo města na tuto aktivitu vyhradilo. 
 
Co to konkrétně znamená? Od února do dubna letošního roku budou moci organizace i jednotlivci předkládat nápady zaměřené na obnovu kulturního dědictví, veřejných prostranství či podporu kulturního, společenského a sportovního dění ve městě Stříbře. V červnu pak proběhne hlasování, v rámci kterého budou obyvatelé města vybírat z předložených záměrů ty, které budou podpořeny. Do srpna 2019 pak bude probíhat realizace občany vybraných záměrů.
 
„Participativní rozpočet je nástroj, který může pomoci zvýšit zájem obyvatel o rozvoj města,“ říká k aktivitě starosta města Bc. Karel Lukeš. A dodává: „Zároveň také věřím, že se prostřednictvím participativního rozpočtu podpoří kvalitní projekty, které zvýší atraktivitu města.“
 
Podrobné informace o realizaci participativního rozpočtu budou v průběhu ledna/února zveřejněny na webových stránkách města.
 
Participativní rozpočet ve Stříbře je realizován jako součást projektu „Zefektivnění stávajících a tvorba nových prostředků komunikace města Stříbra s občany“ realizovaného za finanční podpory Evropské unie prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.
 
Tomáš Svoboda (777 793 725, svoboda@mustribro.cz)


Dne 24.01.2018:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro