Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ohlédnutí za desátým Adventem v lese


V sobotu 16. prosince 2017 se uskutečnil 10. ročník vánoční akce ...

Nyní už loňský, desátý Advent v lese je za námi a všichni organizátoři doufají, že i tentokrát přispěl k nastartování té pravé vánoční atmosféry u vás všech, kteří se rozhodli vylézt na kopec Ronšperk cestou nasvícenou stovkami svíček.

Někdo přišel už po několikáté a někdo poprvé. Pro každého ta večerní procházka znamená něco jiného. Například vidět unikátně nasvícenou křížovou cestu, prohlédnout si vánoční výzdobu, potkat své známé, ukázat svým přátelům odjinud jedinečnou stříbrskou událost, zastavit se během vánočního shonu, dát si kelímek nebo dva voňavého svařeného vína, zazpívat si společně vánoční koledy, na chvíli vytrhnout své potomky od obrazovek nebo se prostě jen tak projít na čerstvém prosincovém vzduchu. Určitě by se daly najít i další důvody proč přijít.

Pro nás organizátory, ta zhruba tři hodiny trvající večerní akce znamená spousty času při shánění materiálu, výrobě nové výzdoby, přemýšlení co ještě zlepšit, aby vše proběhlo hladce a s čím novým přijít, aby i pro pravidelné návštěvníky byl Advent v lese stále zajímavým. Převoz a instalace veškeré výzdoby a zázemí na vrcholu Ronšperku až po zapálení toho téměř tisíce svíček letos trval celkem třináct hodin. Úklid sedm. Každoročně čekáme, co nám nachystá počasí. Během přípravy bylo teplo a nefoukalo, takže pohoda. Jen polomy stromů, které padly několik týdnů před akcí a musely být odtěženy, nám přidělaly pár starostí. Zvládli jsme to i tentokrát.

Často se nás ptají, proč to vlastně děláme. Proč věnujeme tolik osobního času něčemu, co nám nepřinese žádný prospěch, natož peníze. Některým to přijde úplně nepochopitelné. Však je nám všude kolem podsouváno, že starat se máme především sami o sebe, popřípadě že ani kuře zadarmo nehrabe. Těžko se na to odpovídá. Snad: "Zkuste to taky a uvidíte". Když pak koukáte ty stovky lidí dívajících se s úžasem na to společné dílo nebo dokonce, když někdo osobně přijde a řekne: "Máte to moc pěkný!" Ten pocit je k nezaplacení.

Na místě je teď poděkovat všem dobrovolníkům, bez jejichž pomoci by Advent v lese nebyl. Nebudu je vyjmenovávat. Mnohé ani celým jménem neznám. Prostě přišli a pomohli. VELKÝ DÍK! :-)

Poděkování patří samozřejmě také následujícím firmám a organizacím, díky jejichž podpoře se letošní Advent v lese uskutečnil: Spolek Ronšperk, Město Stříbro, Lesy Města Stříbra, Dobrovolní hasiči Stříbro, Tazata, Dobroty Turek, Autodoprava Beroun, KRS2007, MusicPro, ZIOS Profi a Perfektos.

Na závěr bychom vás chtěli požádat o vaše názory. Máte-li jakýkoliv nápad nebo připomínku k Adventu v lese, napište je do komentářů pod článkem nebo na mail info@spolekstrom.cz. Rádi si vše přečteme a necháme se inspirovat.
A pokud byste měli zájem o oboustrannou a dlouhodobou inspiraci, přijďte rovnou mezi nás. Třeba si padneme do oka. STROMu bude letos 15 let, a tak mu jakýkoliv čerstvý vítr do plachet jedině prospěje.

Pohodový a šťásný rok 2018 za celý spolek přeje,
Tomáš Möller



Dne 05.01.2018:Tomáš Möller





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro