Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Pf 2018


...

tak hlavně zdraví, slyšíme na každém kroku, hlavně zdraví do nového roku..

...je opravdu zdraví to nejdůležitější co si můžeme přáti ? Na co jsou nám lidem, našemu lidskému společenství, zdraví zlí lidé ? Ti zdraví, kteří rozsévají zášť a nenávist okolo sebe, které zžírá negativní energie nejvíce je samotné? Ti zdraví, kteří straši již vystrašené, a použijí strach jako výtah k moci ? Ti zdraví, kteří slibují nesplnitelné, jen aby byli zvoleni ?...

Přeji všem Těm, kteří dostali do vínku Růži od Malého Prince, aby ji nenechali uvadnouti, aby se o ní pečlivě a s láskou starali celý svůj dlouhý život, nejen v romantickém mládí plném ideálů, ale i v pozdějším dospěláckém a seniorském věku, a nenechali ji uschnosti. Přeji všem, aby jim darovaná růže kvetla po celý ten jejich dlouhý život a nezapomněli na poselství Malého Prince...přeji všem lidem dobré vůle pevné zdraví, nejen fyzické, ale i duševní... a také jim přeji, aby jim nikdo nehrozil pěstí a to ani z televizní obrazovky. V roce 2018 oslaví naše vlast dlouhých sto let trvání, pravda byla rozetnuta ve dví jakýmisi starci, kterým ta jejich růže uschla, ale možná ji ani nedostali.. tak hodně stěstí ! 

 





Dne 01.01.2018:Jan Picka


02.01.2018 - 15:16:44
M.Matus - Dobrý den, předem mi dovolte popřát Vám i všem ve Stříbře krásný začátek roku 2018. Pokud dosud nevíte, k čemu nám jsou „zdraví zlí lidé“, pomohu Vám ukázkou právě z Malého prince: A skutečně, na planetě malého prince byla jako na všech planetách dobrá tráva i plevel. Tedy z dobrých semen dobrá tráva a ze špatných semen býlí. Ale semena jsou neviditelná. Spí hluboko v zemi, až některému napadne se probudit. Tu se protáhne a k slunci bojácně raší nejprve rozkošný a neškodný malý výhonek. Je-li to ředkvička nebo růže, můžeme je nechat, ať si rostou. Je-li to plevel, musíme ho vytrhnout hned, jak ho rozeznáme. Někdo prostě musí platit daně, starat se o pořádek a vytrhávat plevel. Když má plevel svá práva a „zlí zdraví lidé“ jen povinnosti, je něco špatně. Osobně jsem rád, že nevlastním Růži od Malého prince, byla sice dost samolibá, ale nejspíš by mu chyběla. Navíc dle psychoanalytického rozboru zosobňuje tato „Růže“ - vrtkavou, vyčítavou matku s možná až hysterickými rysy, která synovi, Saint-Exupérymu, znemožňuje citové odpoutání. :-) Na zbytek snad už nemá ani cenu reagovat, volby se blíží, kavárna trne, což je celkem pozitivní začátek roku.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro