Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Číslo Zmaru


...

Jedno indické úsloví praví Všechny paláce jsou dočasné...

Málokdo ví, že poločas rozpadu železobetonových staveb pyšně se pnoucích nad krajinou je bratru jedentisíc let. Rozpadnou se. V případě nějaké nenadálé vesmírné události stačí pouhých deset nebo patnáct tisíc let aby po naší civilizaci nezůstala stopa. Jak křehké je lidské bytí, nejen pomíjivost staveb, ale i života každého z nás.

Blíží se konec roku 2017. Jistě mnozí z nás bilancují, byl to dobrý rok, nebo rok zmaru? Promarnili jsme svůj čas, nebo jej naopak využili ?, fenomén  času jež nám byl dán jako vzácný dar žití a naší existence, nelze nijak vrátiti a případně napraviti..

..vlastně je to nedaleko nás, v samém srdci okresu Tachov, jakési rozpadlé stavby, jejichž poločas rozpadu není znám, ale číslo zmaru je.

145.

----------------

A co Vy milí čtenáři, byl pro Vás rok 2017 dobrým rokem, nebo rokem zmaru?

Pokud jste netrávili svůj drahocenný čas pouze vyděláváním a utrácením peněz, sledováním nekonečných přiblblých seriálů prokládaných masivní reklamou ,nebo žvaněním na fejzbucu, pokud jste alespoň jednou pomohli potřebnému člověku, alespoň jednou udělali někomu opravdickou radost, pokud jste se zapojili do dění ve svém krásném městě, pokud jste stáli pevně a sebevědomě na svých nohou a nevolili spasitele,kteří Vám stejně nepomohou, pokud jste třídili odpad a jezdili co nejméně autem, šetřili planetu Zemi, pokud jste žili s pozitivním myšlením, vychovávali děti, starali se o své nemocné a staré... potud to byl dobrej rok.

Rok 2017.

 





Dne 29.12.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro