Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Mladý vědec 2017


Míša a Karolína reprezentovaly Gymnázium Stříbro na Celostátním setkání talentovaných dětí a mládeže

Setkání talentovaných dětí a mládeže Nymburk

Dvě žákyně primy Gymnázia ve Stříbře získaly možnost zúčastnit se Celostátního setkání talentovaných dětí a mládeže 2017 realizovaného v rámci projektu "Mladý vědec 2017". Aktivita je realizována v rámci dotačního programu MŠMT Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017.

Program setkání

V rámci dvoudenního setkání, které se konalo ve dnech 15. a 16. prosince 2017 ve Sportovním centru Nymburk, se děvčata zúčastnila tří workshopů pro nadané děti a mládež.

Workshop Děti dětem

V pátek to byl téměř tříhodinový maraton pokusů. Na workshopu nazvaném "Děti dětem" všichni žáci prezentovali 5 - 10 minutové vystoupení zaměřené na experimenty z matematiky, fyziky, chemie či biologie. 

Děvčata z primy - Michaela Sůvová a Karolína Buhlová si připravila vystoupení se sérií experimentů z elektrostatiky s názvem "Víte, kdo byl Richard Saunders?"

Workshop Vibrace

V sobotu proběhly dva workshopy s lektorem. Dopoledne to byl "Vibrující workshop" Mgr. Zdeňka Hubáčka, kde se žáci seznámili s pozitivními i negativními účinky vibrací, přeměně pohybové energie na vibrační, praktickým využitím vibrací v mobilních telefonech, zubních kartáčcích či naopak s potřebou zamezit vibracím u různých přístrojů, sedadel v dopravních prostředcích a podobně. V neposlední řadě si všichni účastníci vyrobili vibrační broučky ze šlehače na frapé.

Workshop Fyzika všemi smysly

Odpoledne opět patřilo experimentům, studenti MFF UK Marta Nocarová a Vít Boček představili žákům projekt "Fyzika všemi smysly", v rámci kterého se žáci seznámili s různými fyzikálně - chemickými jevy či důsledky fyzikálních zákonů, které můžeme našimi smysly zaznamenat. A tak se účastníci workshopu dozvěděli, jak si posvítit tuňákem v konzervě, jak nafouknout dlouhý sáček či proč a jak svítí zářivka a spoustu dalších zajímavostí.

 Poděkování

Děkujeme Karolíně Buhlové a Michaele Sůvové za vzornou reprezentaci školy. Účast děvčat na akci byla podpořena Městem Stříbro a sdružením Rodiče GOAS. Děkujeme.

PhDr. Jitka Soukupová, Gymnázium Stříbro





Dne 20.12.2017:Mgr. Zuzana Kalčíková





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro