Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



STReeT fotografie


Výstava stříbrského fotoklubu byla včera zahájena v knihovně vernisáží...

Cizí slova nemám rád. V době, kdy třetina občanů Česka hledá svojí identitu a čeština je zaplavena převzatými slovními výrazy cizích jazyků zní poctivá česká slova jako balzám na duši.. jsou však jako všude vyjímky, jednou z nich je slovo street, používané hlavně ve spojení street fotografie...

Výstavu fotografiií se stejným názvem zahájil včera ve stříbrské knihovně místní aktivní fotoklub. Výstavu zahájila vedoucí knihovny paní Solová za přítomnosti starosty města Bc. Karla Lukeše a president klubu Květoslav Jiránek. Stříbrské přišli podpořit také přátelé ze stodského fotoklubu. Na zahájení zahráli žáci ZUŠ pod vedením pana Matějky..

Jako každoročně pořádá fotoklub na konci roku svoji výstavu fotografiií. Ta byla v letošním roce obohacena o několik dobrých nápadů, je vidět, že stříbrští fotografové o svém počínání přemýšlejí a nastavují laťku stále výše. Výstava má název Street fotografie a je to spojující théma celé výstavy podtržené černobílým zpracováním fotografiií. Ty ovšem také oproti předešlým letům zvětšily svůj formát na 30x45 cm a tak se dostávají na úroveň  galerijních výstav. Některým fotografiím vyloženě sluší.. Pouliční fotografie je náročné téma už způsobem focení, jak se fotografové shodli čím menší město tím obtížnější focení, také proto zde uvidíte zejména záběry z Prahy i jiných větších měst, málokdo se nechá jen tak fotit..nosným prvkem streetu jsou ovšem právě lidé v exteriéru městské krajiny, no a jejich příběh ukrytý ve zkratce fotografie. Také proto jsou tyhle momentky velmi náročné na pohotovost a promíjí se zde špatná kompozice  i jaksi uříznuté části těl, jež nejsou hlavním motivem snímku.Tento typ fotografie má ovšem ještě další přidanou hodnotu a to historické zachycení současnosti, jež se každým dalším dnem propadá do minulosti našeho času..

Popřejme tedy stříbrským fotografům do nového roku další dobré počiny, nové vidění souvislostí a  také samé dobré fotografie a dobré světlo ! 

Tahle výstava pouliční fotografie se prostě povedla.





Dne 07.12.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro