Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Finále evropské STEM ligy


Stříbrští gymnazisté bodovali v evropském finále v Německém fotbalovém muzeu v Dortmundu

Očekáváte velký fotbalový úspěch? Pak vás musíme zklamat, v Německém fotbalovém muzeu v Dortmundu proběhlo finále Evropské STEM ligy 2017. Nevíte, co znamená zkratka STEM? S = Science, T = Technology, E = Engineering, M = Math. A proč se konalo finále STEM ligy v muzeu fotbalu? Veškeré realizované žákovské projekty se v tomto roce totiž týkaly implementace fotbalu do výuky STEM předmětů.

Ze stránek organizátora:

Jak nadchnout studenty pro vědu, techniku, inženýrství a matematiku? Jedenáct evropských finalistů - školních týmů z České republiky, Německa, Gruzie, Itálie, Rumunska, Španělska, Švýcarska a Turecka si navzájem představilo své projekty na mezinárodním evropském finále STEM League 2017 v říjnu v Německém fotbalovém muzeu v Dortmundu.

Projekt Science on Stage s hrdostí podporovaný společností SAP a charitativním fondem SAP vyzval učitele STEM k tomu, aby v rámci výuky přírodních věd ve svých třídách prováděli různé experimenty, pozorování a měření, ve kterých aplikují "fotbal ve výuce přírodních věd". Dalším úkolem, tentokrát již pro žáky bylo, aby žáci svoje získané výsledky a měření zdokumentovali libovolným tvůrčím způsobem. Ve finále v Dortmundu se 20. – 21. října 2017 se svými projekty setkaly nejlepší evropské školní týmy a na místě představily fascinující „fotbalové experimenty, pozorování a měření“.

Studenti Gymnázia Stříbro se stali jedinými zástupci České republiky v evropském finále STEM ligy v Dortmundu, kde představili svůj pololetní projekt „Testování fyzikálních parametrů fotbalového míče“. Porota ocenila tým studentů sexty Gymnázia Stříbro za originální pódiové vystoupení a kvalitní zpracování portfolia projektu.

A jak tento projekt probíhal? Veškeré aktivity týkající se projektu Testování parametrů fotbalového míče si studenti sami navrhli, zrealizovali, provedli potřebná pozorování a měření a zpracovali prezentaci svých aktivit v anglickém jazyce ve formě blogu, ukázek ve facebookové skupině, prezentace a krátkého videa. Dále si vedli dokumentaci svých pozorování a měření a zpracovali z ní projektové portfolio. Tyto aktivity zhodnotila porota a vybrala jedenáctku evropských finalistů. K naší velké radosti jsme se probojovali do finále.

Pro finálovou prezentaci si členové týmu museli ještě připravit krátké minutové video představující tým, město, školu a projekt a pětiminutové pódiové vystoupení, ve kterém originálním způsobem seznámili ostatní finalisty se svými klíčovími aktivitami realizovanými v rámci projektu.

Týmu sexty ve složení Zdena Bunková, Lucie Dedková, Veronika Jansová, Daniel Sůva, Jana Štědrá gratulujeme k mezinárodnímu úspěchu a děkujeme za skvělou reprezentaci České republiky.

 PhDr. Jitka Soukupová a Mgr. Eva Sůvová, Gymnázium Stříbro

 





Dne 21.11.2017:Mgr. Zuzana Kalčíková





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro