Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 23. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Exkurze do "Průmyslu 4.0"


Studenti septimy Gymnázia a 2. - 4. ročníku Obchodní akademie ve Stříbře navštívili dne 25. října 2017 automobilku ŠKODA AUTO a. s. v Mladé Boleslavi.

   Vidět na vlastní oči inteligentní továrnu bylo pro mnohé z nich velkým zážitkem. Studenti septimy gymnázia tak využili jedinečné možnosti porovnat teoretické poznatky o záměrech Průmyslu 4.0 (o kterých se učí ve společenskovědním semináři, zaměřeném na logistiku)
s realitou automobilového koncernu.

   Obdobně i studenti obchodní akademie měli možnost porovnat teoretické poznatky
v logistice (o kterých se učí v odborném předmětu Ekonomika) se skutečností špičkové automobilky.

   Všichni účastníci exkurze zhlédli výrobní postupy v lisovně, kde se právě lisovaly jednotlivé díly na vůz ŠKODA OCTAVIA. Ve svařovně pracovala robotická zařízení a bylo možno je zhlédnout průzorem nekonečně dlouhé výrobní haly - lisovny, kde se účastníci právě nacházeli.

   Ale největší zážitek čekal na montážní lince. Průběžnou dodávku materiálu zde zajišťoval robotický vláček, ze kterého se při automatické jízdě linula příjemná hudba, stejně tak jako
v obdobném obrazu známého filmu "Marečku, podejte mi pero!" Ale tehdejší filmová fikce zde byla realitou. Celý provoz montážní linky byl sehraný do výrobního taktu, jehož cílem byla montáž 391 kusů vozů ŠKODA OCTAVIA pro tento den. Prostě jedinečný zážitek.

   Bonusem pro všechny pak byla prohlídka Muzea ŠKODA a prohlídka Zákaznického centra, kde bylo možno kromě jízdy vyzkoušet současně prodávané modely vozů ŠKODA (čehož studenti notně využili).

Ing. Věra Šedivá

Gymnázium Stříbro  





Dne 31.10.2017:Kristýna Weilová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro