Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Atletické stříbro


Starší žákyně atletického oddílu TJ Baníku Stříbro vybojovaly na MČR skvělé 2. místo

Dne 7. 10. 2017 se v Jablonci nad Nisou konalo Mistrovství České republiky starších žákyň družstev. Mezi deset nejlepších družstev se na základě výsledků z předešlého Mistrovství Čech uskutečněném v Českých Budějovicích kvalifikovalo i stříbrské družstvo. Jasným favoritem celého mistrovství byl LIAZ Jablonec, zatímco  dalších pět týmů byli velice vyrovnané, dalo se počítat, že to bude veliký souboj a rozhodovat bude aktuální forma všech členů družstev. Soutěžilo se celkem v sedmnácti disciplínách. Bodovalo vždy nejlepších deset soutěžících.

 

Jako první v boji o body zasáhla pro naše družstvo  Ivana Kvasničková v chůzi na 3000m. Obsadila skvělé 4. místo. V této disciplíně získala bod za 10. místo i Kateřina Matúšová. V bězích na 60m jsme měli celkem tři závodnice, a všechny se dokázaly probojovat do finále „B“. Ve finále “B” vyhrála Klára Sobotková s časem 7,98 s, dále 4. místo v tomtéž finále  obsadila Andrea Gabrišková. Děvčata získala dohromady 5 bodů. Jana Malánová zaběhla bohužel první nebodované 5. místo, předvedla ale výborný výkon v této obrovské konkurenci.

 

Současně s tímto během se konala soutěž v hodu oštěpem, kde podle očekávání vyhrála s přehledem naše závodnice Carmen Schwarzová výkonem 39,93 m. Carmen s Denisou Hruškovou také získaly body v hodu diskem. Ve vrhu koulí obsadila Denisa Hrušková 8. místo a na nebodovaných místech skončila Kateřina Matúšová, Nikola Steinerová a Carmen Schwarzová.

 

Po těchto disciplínách následoval skok do dálky a běhy na 100 a 200 m překážek. Ve skoku dalekém vyhrála Nikola Steinerová výkonem 5,39 m a na třetím místě se umístila další naše závodnice Veronika Třísková svým nejlepším osobním výkonem 5,28 m. Na nebodovaném místě skončila Veronika Sládková.  V bězích na 100 m i 200 m dominovala u nás hostující závodnice Natália Holešová s časy 14,39 s a 30,46 s. V běhu na 300 m obsadily naše závodnice Andrea Švecová 2. místo a 4. místo obsadila Klára Sobotková. Do běhu na 800 m jsme postavily dvě závodnice, na 7. místě skončila Michaela Štěrbová časem 2:30, 45 minuty a Daniela Furstová skončila na 10. místě. V běhu na 1500 m jsme obsadily bodované 9. a 10. místo a nebodované 11. místo závodnicemi Karolínou Nyklesovou, Petrou Vitákovou a Veronikou Piclovou. Ve skoku do výšky jsme nebodovaly, Šárce Vokrojové se v  deštivém počasí bohužel nedařilo. Do odpoledních běhů na 150 m jsme nominovaly pět závodnic, které obsadily celkově 2., 5., 12., 19. a 20. místo. Konkrétně Andreou Švecovou, Klárou Sobotkovou, Andreou Gabriškovou, Janou Malánovou a Veronikou Třískovou. Před posledními disciplínami štafetami, bylo již jisté, že celkově vyhraje družstvo Liazu Jablonce a začal boj o medailové umístění, kde byly tři týmy bodově vyrovnané.

 

Všem bylo jasné, že se bude ve štafetách rozhodovat. V první štafetě na 4x60 m vyhrálo naše družstvo časem 30,41s ve složení Steinerová, Malánová, Gabrišková a Třísková. Před poslední disciplínou, štafetou na 4x300 m zbývalo potvrdit výsledek z předchozí štafety solidním výkonem. To se povedlo a děvčata obsadila krásné 2. místo časem 2:58:04 minuty ve složení Furstová, Štěrbová, Sládková a Švecová. Mohly začít oslavy, děvčata vybojovala celkově krásné 2. místo v rámci České republiky - stříbro do Stříbra.

Celkově skončily týmy následovně:
1. místo Liaz Jablonec nad Nisou 177 bodů
2. místo Baník Stříbro 133 bodů
3. místo SSK Vítkovice 108 bodů
4. místo TJ Sokol Kolín 106,5 bodů
5. místo ASK Slavia Praha 91 bodů
6. místo TJ Slezan Frýdek Místek 82,5 bodů
7. místo TJ Sokol Opava 82 bodů
8. místo Jeseniova 71 bodů
9. místo A.C.Tepo Kladno 54 bodů
10. místo atletický klub Olomouc 47 bodů





Dne 27.10.2017:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro