Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Náš svět v obrazech


vernisáží ve stříbrském muzeu začala v pátek 20.10 v podvečer výstava dvou generací fotografů...

Přátelé fotografie mají v poslední době žně. Další se zajímavých výstav byla zahájena v galerii stříbrského muzea. Vernisáž zahájil ředitel  muzea pan RNDr.Zbyněk Navrátil. Návštěvníkům zahráli žáci  ZUŠ spolu s panem učitelem Matějkou a výstavu poté uvedl vtipnou řečí president stříbrského fotoklubu pan Květoš Jiránek...

Černobílý svět fotografie od autorů Pavly Stachové a Milana Deredimose diváky a návštěvníky vrací do zlatých dob poutavého světa černobílé fotografie, kde Vás neruší žádné barvy, ale právě proto vyniká vlastní motiv fotografovaného objektu. Že v dnešní době černobílé vidění není samozřejmostí a patří mezi vzácné vlastnosti vyzrálých fotografů mající nakročeno do výtvarného světa umělecké fotografie je jisté.. K vidění je několik desítek fotografií černobílých a také dvě barevné. Fotografové vystavují dva. Vlastně fotograf a fotografka, jež přeze rozdílné vidění světa muže a ženy a také generačního rozdílu, spojuje vytříbený vkus a zajímavý nápad. Nakonec oba vystavující mají k sobě hodně blízko. Jako otec a dcera, jakoby jablko nepadlo daleko od stromu poznání krás černobílé fotografie..

Diváci, a že jich přišlo několik desítek si jistě přišli na své, výstava byla vzorně připravena pracovníky (pracovnicemi) muzea, vernisáž byla opravdu povedená, za účasti stříbrského starosty pana Karla Lukeše a také ředitele ZUŠ pana Františka Kratochvíla. Vystavující přišli podpořit i členové  aktivního stříbrského fotoklubu a vládla ze pravá fotografická pohoda, inu pohody a dobré nálady není nikdy dosti..

...tak Dobré světlo všem dosytosti..

Výstava potrvá do 10.11. 2017 vždy v provozní době muzea.





Dne 22.10.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro