Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Monika a Štefan


Včera se odehrála v Černošíně zajímavá akce. V místním muzeu byla vernisáží zahájena výstava dvou fotografů, Moniky Šavlové a Štefana Kučíka..

Vernisáž zahájila ředitelka muzea paní Martina Sihelská. Do tohohle venkovskyměstkého muzea se sjeli příznivci fotografie a také známí a příbuzní obou fotografů až bylo natěsno..

Není až tak obvyklé, aby vystavovali dva fotografové, tedy vlastně fotograf a fotografka. Návštěvníci tak měli možnost zajímavého srovnání. Fotografického vidění muže a ženy. Srovnání zajímavého neobvyklého a inspirujícího. Jak se oba přiznali dobře se znají, inu fotografové jsou zvláštní lidičky a mají k sobě vždycky blízko. Tihle dva  mají dokonce i blízko svoje zaměstnání. Oba pracují ve stejné stříbrské ulici.

Monika Šavlová je nadšená amatérská reportážní fotografka. Pochází z Kladrub, kde ji můžete často vidět při různých kulturních akcích,a nejen tam. Její velkou fotografickou láskou je ovšem také příroda. Zajímavé přírodní motivy a také polodetaily i macro, zachycené ženou fotografkou mají své poetické kouzlo, některé fotografie by si zasloužily i daleko větší výstavní formát, cit pro krásu přírody a barevného prostředí divákům přibližuje její pohled hledáčkem fotoaparátu...

Štefan Kučík je ze Stříbra, je také amatérským fotografem, fotí sporty hlavně cyklo, ale také má v oblibě technické detaily i portréty. Je vidět že o svých fotografiích hodně přemýšlí, jakoby byl ze staré analogové školy,kdy se fotilo na film a každým záběrem se šetřilo, respektive se o něm přemýšlelo. Ale když už cvakne stojí to za to. Štefan je skromný chlapík,ale šikovný fotograf ,některou jeho fotografii bych si zvětšenou klidně pověsil v obýváku. Vnímání muže fotografa je ovšem odlišné od pohledu ženy a tak to má býti ,nakonec co člověk to jiné vidění světa..

Fotografy přišli povzbudit i přátelé ze stříbrského fotoklubu pan Jiránek,Deredimos,Solový a další, však si fotografové mají vždycky co říci, a každý se na taková setkání těší.. . poděkování i paní Martině Sihelské za organizaci celé výstavy i všem co se podíleli na přípravě vernisáže.

Popřejme tedy Monice i Štefanovi Dobré světlo, dobré nápady, a zase někdy na viděnou.





Dne 17.10.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro