Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 10/2017


Víte, že…

Víte, že…

… máme ve městě statečné občany, kteří pomohli zadržet zloděje, který chtěl ukrást zlaté šperky z místního klenotnictví? Poděkování se jim dostalo veřejně i na zářijovém zastupitelstvu. Ještě jednou díky!

… velkou radost nám dělají naši mladí hasiči? V okresní soutěži mladých hasičů, Plamen, dosáhli díky svým výborným výkonům po celou sezónu na celkové vítězství. Blahopřejeme a děkujeme.

… řeku Mži prohledával potápěč? Byl přivolám Městskou policií na pomoc nešťastnému majiteli dronu, který svou „hračku“ poslal doslova a do písmene ke dnu. Bohužel i přes více než hodinu dlouhé pátraní se dron nepodařilo najít.

… amatérští umělci ze Stříbra a okolí zahájili tradiční výstavu Babí léto? Kdo nestihl vernisáž v muzeu, mohl výstavu navštívit až do 13. října. Máme to ale šikovné a nadané spoluobčany.

… firma Swietelsky začala se stavbou nové mateřské školky? V lokalitě za Lidlem panuje čilý stavební ruch a již jsou vidět základy např. opěrné zdi.

… při zemních pracích a odstraňování navážky při stavbě nové MŠ byly objeveny staré portály starých domů, náhrobní kameny a další pozůstatky z historie města? Tato lokalita/rokle byla v minulosti zavážena. Z těchto důvodů se zde nalezly artefakty z různých časových období.

… Letošní ročník Promenádních koncertů máme za sebou? Posledním koncertem se s posluchači rozloučila Zlatíčka ze Stříbra pod vedením Antonína Bulky, který na tři skladby předal dirigentskou taktovku mladému nadějnému muzikantovi Ondřeji Tolarovi. Poděkování patří řediteli ZUŠ Františku Kratochvílovi za organizaci již 8. ročníku těchto koncertů.

… Bezpečnostní informační projekt Plzeňského kraje se opět rozbíhá? Milí senioři, máte zájem o tyto přednášky? Dejte mi prosím vědět. Orientační počet zájemců je třeba nahlásit na Plzeňský kraj.

… ve spolupráci s Cizineckou policií, místním Obvodním oddělením PČR, strážníky Městské policie a za účasti vedení města a zástupců jeho odborů proběhla rozsáhlá kontrolní akce zaměřená na ubytovny a cizince? Bylo zkontrolováno 400 osob, Během opatření bylo zjištěno pět přestupků podle zákona o pobytu cizinců, které byly vyřešeny příkazy na místě v celkové hodnotě 5500 korun. V těchto případech pobývali cizinci na území republiky bez platného dokladu. S jedním cizincem, který neoprávněně pobýval na území České republiky, je vedeno správní řízení o vyhoštění.

 

Bc. Karel Lukeš – starosta města



Dne 18.10.2017:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro