Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



280 let...


Stříbrská tradice jež přesahuje staletí. Přijel i plzeňský biskup Tomáš Holub...

Slavnost Milostného obrazu Pannny Marie Bolestné má již dvěstěomsdesát let svého trvání. Tato podivuhodná křesťanská tradice, jež spojuje věřící na obou stranách hranice se opět konala  ve Stříbře, tentokráte za účasti plzeňského biskupa Tomáše Holuba.. Počasí účastníkům přálo, k poslechu zahrála ZUŠ.. průvod s Milostným obrazem vyšel z náměstí do stříbrského kostela Všech svatých, jehož barokně historická výzdoba patří mezi nejhezčí v celém západočeském regionu..

Biskup Tomáš Holub připoměl při mši svaté symbolický význam slovního spojení Panny Marie Bolestné. Právě slovo bolestné připomíná složitý svět 21.století, kdy se mnoho lidí stále uzavírá do svého osobního štěstíčka a zapomínají na svět okolo sebe. Právě bolest patří k životu neoddělitelně stejně jako štěstí. Je jenom na nás,abychom viděli svět v celé jeho šíři, abychom pochopili i smysl svého bytí i jedinečného fenoménu času, jež nám byl dán jako nejcennější dar dán...

...přiznám se, že mne poněkud nepřekvapila tradičně malá účast stříbrských, je ovšem na rozhodnutí každého jak naloží se svým časem, je ale škoda nepřipomenout si tradici jež přesahuje staletí a je součástí identity starobylého města..





Dne 24.09.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro