Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Dvacetiletí.. a foto


Přidáno foto z vernisáže Výtvarníků Borska dne 25.8.2017

V pátek 25.8.2017 zahájíli -dvacetiletí- výtvarníci dvacetiletí svojí činnosti slavnostní vernisáží  v 17.30 ve velkém sále zámku Boru u Tachova. Co je to dvacet let v životě člověka, jak rychle ubíhá čas a co vše lze za tuhle relativně dlouhou dobu stihnout? Na to Vám odpoví Oni. Výtvarníci Borska:

- Jana Kabíčková.Jana Zajíčková.Jan Rybecký.Vladimír Kosík.Hanka Kubíková.Jaroslav Juran.Martin Rybecký.Frieda Kolčavová.Pavel Koller.Šárka Dostálová.Zorka Grich.Hana Petrášková.Pavel Rybecký.Ludmila Zarkovová.Petra Šrůtová.Marie Vítková.Lukáš Petrík.Petr Benáček.Dana Krasanovská.Marie Bezstarosti.Ivan Brož.Miroslav Beneš-

Komu bylo dvacet je mu čtyřicet, komu bylo padesát je mu sedmdesát...dvacet let životů výtvarníků, ale také jejich životních partnertů, kteří jim stáli tohle dlouhý dvaceliletí věrně po jejich uměleckém boku..

Oslava začala tam kam jistě patří, do velkého zámeckého sálu zámku Bor u Tachova. Však tidle Borští tadydle vznikli. Patří sem, i když jsou bydliště různýho vod Mariánek,Planou až přeze Stříbrsko.. Oslava byla důstojná a slavnostní, přišli i čestní hosti ing.Václav Votava i starosta Boru pan Myslivec. Hodně se vzpomínalo, začátky byly skromné, paní Kabíčková dobrá duše celýhotohodle společenství představila návštěvníkům a hostům vernisáže jednotlivé protagónisty a nenechme se mýliti jejich -zjevy- v každém tomhle -zjevení-, sídlí mladé srdce plné elánu a neutuchající enegrie, však jim také jejich výtvarné vnitřní já, dalo by se říci jejich duše, nedají pokoj dokud  to nedostanou nepřestanou...

Chtělo by se napsati, že ozdobou celé té slavnosti byly dvě mladé krásné dívky, jak jen mohou mladé dívky býti, ale není tomu tak. Ozdobou byl jakýsi malý, zprvu nenápadný kameraman se svojí analogovou kamerou Panasonic, který čiperně natáčel celou tu velikou slávu...pro obec jak říkal.. komu bylo sedmdesátdva tomu je dnes devadesátdva!!! ano panu Aloisovi je devadesátdva roků a vodjel si pak domů na kole...uvidite jej na poslední fotce.

ovšem samotnou vernisáž ozdobili především výtvarníci sami. Oni Výtvarníci Borska..





Dne 27.08.2017:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro