Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



STRĚLECKÝ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR




Již desátým rokem pořádal DDM Stříbro 10. 7. – 15. 7. 2017 střelecký příměstský tábor v přírodě. Tábor je určen pro členy střeleckých kroužků organizovaných na DDM. Náplní tábora je pestrý a zajímavý program navazující na celoroční střelecký výcvik. Děti tak mají možnost si vědomosti nabyté v kroužku ověřit prakticky přímo v terénu a naučit se něco nového v partě kamarádů a pod odborným dohledem instruktorů a vedoucích. Ti se po dlouholeté spolupráci na pravidelných přípravách akce vypracovali na velice dobrou partu.

Táborové aktivity pro děti, které navštěvují tábor pravidelně každý rok, jsou průběžně obměňovány, aby si děti tábor vždy užily. Ani letos však nechyběla stavba stanů, uložení osobních věcí, každodenní rozcvička, dále příprava dřeva na oheň, vaření na ohništi, držení nočních strážních hlídek, práce s mapou a buzolou, zdravotní příprava (aplikace škrtidla, správné použití obvazů, fixace zlomenin, monitoring zraněného…), použití vysílaček v radioprovozu a sportovní hry (hod granátem, plížení na vytvořené překážkové dráze…). Nejvíce se ale všichni těšili na taktická cvičení - zdokonalování se v zacházení s airsoftovou zbraní, přebíjení, střelbu při plnění speciálních týmových úkolů…, na bojové akce v terénu, kurz přežití, maskování, na střelbu ze vzduchovek a malorážek na terče pod odborným dohledem, organizování nočních bojových misí. Nevadilo ani to, že nám počasí letos opět moc nepřálo a několikrát nás obdařilo i silnějším deštěm a nižšími nočními teplotami.

Poděkování za přípravu her a cvičení na táboře patří instruktorům Maxi Hruškovi, Martinu Kastlovi, Vojtovi Leitgebovi a Marku Mundilovi, za zapůjčení dodávky a pomoc při přípravě bojové hry Ing. Danielu Vajdovi a za odbornou i technickou pomoc panu Zdeňku Kastlovi. Velké poděkování patří Kláře Kastlové, která se obětavě starala o zásobování tábora a dohlížela na průběh prací při přípravě stravy v polních podmínkách.

A pokud vás činnost střeleckého kroužku zajímá více, přijďte se podívat v září do DDM Stříbro. Prohlédnete si vybavení střelnic a zařízení, kterými střelecký kroužek disponuje. Vyzkoušíte si praktickou střelbu laserem a podíváte se na fotografie a videa z letošního i předchozích táborů. Ti, kteří se tábora zúčastnili, si zavzpomínají na prožité dny a pro ostatní to může být inspirace k nástupu do střeleckého kroužku.

Za vedoucí: Mgr. Klára Kastlová, Ing. Jaroslav Šimice

 





Dne 13.08.2017:Jitka Slívová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro