Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ve Lhotě proběhly HRY BEZ HRANIC




Obec Lhota letos pořádala 7. ročník HER BEZ HRANIC, z toho 3. rokem na domácí půdě.

Tradičně byly na hry sezvány týmy ze Lhoty, Sulislavi, Svinné, Vranova, Hostů a letos se zúčastnilo i sousední Sytno.

Šest týmů po šesti členech a šest her - každé družstvo s každým, rozhodovaly síly, rychlost, obratnost, přesnost, ale hlavně vzájemná souhra.  

Hry byly pro soutěžícího i diváka zajímavé, originální a vtipné. A o to přesně jde - utužovat vztahy s okolními vesnicemi a umět se pobavit a podpořit zárověň.

První hra byl běh po rouře, kdy jeden z týmu válel pod nohama rouru a dva mu dělali pojistné zábradlí, po určité vzdálenosti se vystřídali se zbytkem týmu a ti se tím samým způsobem vraceli na start.

Druhá hra byla hodně o souhře a návaznosti, družstvo se rozdělilo na stanoviště a úkolem bylo vyndat pekařskou lopatkou rohlík z pece, doběhnout s ním k ošatce, ošatkář musel předat štafetu dalšímu členu týmu, který navázal rohlík na prut, opět se předala štafeta tomu, kdo rohlík namazal máslem kolem dokola a finále hry spočívalo v tom, že poslední dva se rozdělili na pojídače a krmiče - krmič stál za zády a pověsil na prutu jedlíkovi rohlík, který ho musel do posledního kousku sníst bez pomoci rukou.

Třetí hra byla komplikovanější pro mozkové závity, spočívala ve skládání víček na tyč přesně podle předem stanoveného barevného grafu, přičemž si každý tým vylosoval jednu záludnou barvu (stříbrná, černá, hnědá), která se v lavoru s tisíci víčky vyskytovala pouze po jednom kuse a byl opravdu oříšek jí najít. 

Ve čtvrté hře si soutěžící zvolili jednoho plavce na voru, který si stoupl na připravené prkno, a plavil se od bodu A do bodu B a na zbytku týmu záleželo, s jakou zručností mu budou přendavat válečky pod prknem a tím jakou rychlostí se do cíle dostane.

Pátá hra byla relativně odpočinková, spočívala v provléknutí tužky zavěšené mezi koleny hrdlem lahve.

Poslední, šestá hra simulovala Biatlon, vždy jeden z týmu se musel co nejrychleji dopravit na běžkách k terči, získat co nejvíce bodů a předat štafetu dalšímu.

Letos se umístění lehce pomíchalo, na šestém místě se umístili Hosté, na pátém Sytno, čtvrté místo patřilo Sulislavi, třetí byl Vranov, druhá místní Lhota a první místo, sud 100 piv a putovní pohár získala Svinná, která bude zároveň pořadatelem dalšího ročníku HER BEZ HRANIC.

Děkujeme všem zúčastněným soutěžícím i divákům, zejména děkujeme hlavnímu rozhodčímu Františku Šetlíkovi za program letošních her a celému jeho realizačnímu týmu vybraných občanů ze Lhoty. 

Těšíme se na další ročník ve Svinné!





Dne 24.07.2017:Petra Vraná





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro