Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Nohejbalový turnaj trojic


O pohár města Stříbra

Již 19. ročník nohejbalového turnaje O pohár města Stříbra proběhl na nohejbalových kurtech ve Stříbře. Organizátorům i hráčům dělalo trochu problémy velké horko. Organizátoři museli často kropit a hráči zase poctivě doplňovat tekutiny. Na turnaj se přihlásilo deset týmů, které byly rozděleny na dvě skupiny. Organizátoři to neměli jednoduché s nasazením týmů do skupin, protože u všech přihlášených družstev předpokládali velkou výkonnost. Z každé skupiny postoupili do finálových bojů účastníci umístění na prvních třech místech a jejich vzájemné zápasy se dále započítávaly. Z první skupiny postoupili do finále Kahouni, Májovka a Nikdo. Zbývajícím dvěma týmům se nedařilo a do dalších bojů družstva Togato a Pískovna 1977 nepostoupila.

 Z druhé skupiny je doplnila družstva J3, Stříbro a Bocca. Tato skupina byla vyrovnanější. Na čtvrtém místě se umístil tým T3, který reprezentovali talentovaní mladíci Nicolas Truc a Lukáš Tolar, které řídil zkušený Pavel Truc. Ve skupině získali 4 body a skóre setů 4:4, stejně jako na třetím místě Bocca. A protože vzájemné utkání skončilo nerozhodně 1:1 a na body 19:19, tak o postupujícím rozhodoval celkový počet bodů. A ty měl pouze o jeden bod horší tým T3 (66:68) a tak šťastně do finále postoupila Bocca (67:68).
Již ve skupinách se rýsovali favorité. Skupinu B vyhrál se ztrátou jednoho setu tým J3, se kterým přijel vítěz předloňského ročníku Jan Sušanka. Ten si do svého týmu vybral další dva Honzy, Jirovského a Rychlého. Druhou skupiny vyhráli Kahouni, za které hráli bratři Klimentové doplnění Lazorkou. Finálové boje nabídly divákům kvalitní nohejbalovou podívanou. Ve spolehlivých výkonech pokračovali vítězové skupin a v posledním utkání se mezi nimi rozhodovalo o vítězi turnaje. V něm byli lepší J3. Kahounům stačilo uhrát jeden set, ale nedokázali eliminovat výškovou převahu  J3 na síti a hladce prohráli 0:2 (13:20). O třetím místě rozhodoval vzájemný zápas mezi Májovkou a Stříbrem. Obě družstva měla shodný počet bodů i poměr setů, ale vzájemný zápas vyhrálo Stříbro2:0 (20:14) a tak na Májovku zbyla jen bramborová medaile.  Na pátém místě skončil tým Nikdo a šestá skončila překvapivě Bocca, původně jeden z favoritů soutěže. Turnaj se uskutečnil za finanční podpory města Stříbra.

Celkové pořadí:

  1.       J3  (Sušanka, Jirovský, Rychlý)                8 b. (8:2)
  2.       Kahouni (Kliment V., Kliment L. Lazorka)       7 b. (7:3)
  3.       Stříbro (Budek Z., Budek K., Marcínek)          5 b. (5:5)
  4.       Májovka (Oktábec, Košťál, Mařík)                  5 b. (5:5)
  5.       Nikdo (Šindelář, Kašpar, Knapp)                    3 b. (3:7)
  6.       Bocca (Kučera, Rožnaj, Kuchárik)                  2 b. (2:8)
  7.       T3 (Truc P., Truc N., Tolar L.)
  8.       Togato (Tolar O., Gaszcyk, Tolar P.
  9.       Pískovna 1977 (Klauber J., Klauber M., Kasal)
  10.   Urban, Beneš, Freiberg T. ml, Freiberg T.




Dne 13.07.2017:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro